Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tejfölös -epres sütemény recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» A tésztához:
» 4 tojás
» 10 dkg kristálycukor
» 1 cs vaníliás cukor
» 5 dkg étkezési keményítő
» 8 dkg liszt
» 1 csapott teáskanál sütőpor
» A krémhez:
» 7 dkg cukor
» 5 dl tejföl
» 2 teáskanál zselatin
» 1/2 citrom leve
» 1 cs.vaníliás cukor
» 40 dkg eper
» 2,5 dl tejszín
» A tetejére 1 csomag gyümölcskocsonya
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tojások fehérjét 10 dkg cukorral és 1 zacskó vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgájával tovább keverjük, majd rászitáljuk az érkezési keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformában sütjük, de lehet 37x32 cm-es tepsiben is. Előmelegített sütöben 180 fokon kb. 10-12 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve a piskótát kihűtjük.
A krémhez egy kevés tejölben elkeverjük a zselatint, és a többi tejfölhöz adjuk. Hozzákeverjük a citromlevet, a cukrot és a vaníliás cukrot. Alacsony hőfokon összemelegítjük. Hűtőben 15-20 percig dermedni hagyjuk, közben időnként megkeverjük.
A megtisztított, megmosott epret 5 szem kivételével feldaraboljuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit a tejfölös krémbe vegyítjük, majd óvatosan beleforgatjuk az eperdarabokat.
A piskótát keresztben kettévágjuk, az alsó lapra rákenjük a krémet, ebből is hagyunk egy keveset a piskóta tetejére, majd ráborítjuk a másik lapot. Megkenjük a maradék krémmel, felszeletelt eperdarabokkal díszítjük. Gyümölcskocsonyát teszünk a tetejére, és 2 órát hűtőben pihentetjük.
Ha tepsiben sütjük, akkor kockára feldaraboljuk, megszórjuk porcukorral a tetejét, és minden kocka tetejét félbevágott eperrel, tejszínhabbal díszítünk
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 7 ember kedveli feviroza
2014.05.13 18:31
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tojások fehérjét, tojások sárgájával, érkezési keményítővel, sütőporral elkevert, sütőből kivéve, piskótát kihűtjük, kevés tejölben, többi tejfölhöz, vaníliás cukrot, tejszínt kemény, tejfölös krémbe, piskótát keresztben, alsó lapra, piskóta tetejére, másik lapot, maradék krémmel, gyümölcskocsonya, összemelegítjük, eperdarabokkal, megtisztított, Előmelegített, tortaformában, eperdarabokat, tejszínhabbal, feldaraboljuk, beleforgatjuk, feldaraboljuk, Hozzákeverjük, kristálycukor, Sütőpapírral, félreteszünk, felszeletelt, keményítővel, kettévágjuk, díszítéshez, rászitáljuk, pihentetjük, porcukorral, kivételével, megkeverjük, citromlevet, félbevágott, tésztához, tojás, kristálycukor, vaníliás cukor, étkezési keményítő, liszt, csapott teáskanál sütőpor, krémhez, cukor, tejföl, teáskanál zselatin, citrom leve, vaníliás cukor, eper, tejszín,
Húsgombóc
0 komment 9 ember kedveli
Sütőtökös tészta...
0 komment 1 ember kedveli
Büfés Túrós
0 komment 6 ember kedveli
Lazac kukoricasalsával
0 komment 2 ember kedveli
Tonhalas masnitészta mozzarellával!
0 komment 6 ember kedveli
Juhturós puliszka
0 komment 4 ember kedveli
Gyömbéres banándzsem
0 komment 3 ember kedveli
Virslis "lábtörlő"...
0 komment 8 ember kedveli
Túrógombóc...
0 komment 16 ember kedveli
Birsalma krémleves
0 komment 4 ember kedveli
Sajtos, paradicsomos csiga !
0 komment 4 ember kedveli
Erdélyi zsiványpecsenye puliszkával
0 komment 1 ember kedveli
Hideg őszibarack krémleves
1 komment 2 ember kedveli
Ünnepi kalács húsvétra
1 komment 3 ember kedveli
Epres pite
0 komment 2 ember kedveli
Somlói galuska
0 komment 8 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.