Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A száraz hozzávalókat, a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sütőport, a gyömbérport, a vaníliaőrleményt, csipet sót és a sütőport össze kell keverni. Majd bele kell morzsolni a hideg felkockázott vajat, végül pedig a két felvert tojást, és az egészet össze kell gyúrni. Folpackkal le kell takarni, és fél órára hűtőbe kell tenni.
Dió nagyságú golyókat kell formázni a tésztából, amelyeket alaposan meg kell forgatni a porcukorban.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kell pakolni a porcukros golyókat, jó távol egymástól. Egy szabvány tepsibe 12 keksz kerüljön csak, és 200 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt meg kell sütni. A sütőben a tészta felveszi a kekszformát, és szépen megrepedezik. Én a tepsiben szoktam kihűteni, mert amikor kiveszem a sütőből a keksz nagyon puha, de amikor kihűlt ropogós lesz a közepe a belseje pedig durván kakaós.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ismeritek a pöfeteg gombát? Ez a népszerű sütemény külsőre és szerkezetre is hasonlít a gombához, innen kapta a magyar nevét.
Tárolni légmentesen záródó dobozban célszerű.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
haaapci
2012.09.22 07:01
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
száraz hozzávalókat, sütőport össze, hideg felkockázott, egészet össze, porcukros golyókat, szabvány tepsibe, tészta felveszi, tepsiben szoktam, keksz nagyon, belseje pedig, pöfeteg gombát, népszerű sütemény, magyar nevét, vaníliaőrleményt, vaníliaőrlemény, előmelegített, kristálycukor, felkockázott, Sütőpapírral, hozzávalókat, megrepedezik, gyömbérport, szerkezetre, porcukorban, kekszformát, légmentesen, gyömbérpor, Hozzávalók, Folpackkal, porcukros, amelyeket, egymástól, tésztából, teáskanál, morzsolni, Ismeritek, teáskanál, kakaóport, sütőport, Hozzávalók db-hoz, liszt, kakaópor, csomag sütőpor, kristálycukor, teáskanál gyömbérpor, csipet, tojás, evőkanál porcukor,
|
|
|
|
|