Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sáfrányos karfiolleves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 80 dkg karfiol
» 0,5 l tej
» 0,5 l csirke alaplé
» 2 csipet sáfrány
» só ízlés szerint
» bors ízlés szerint (frissen őrölve)
» 2 evőkanál vaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tejet az alaplével, és egy csipet sáfránnyal felforraljuk. Sózzuk-borsozzuk.
Közben a karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk és hozzáadjuk a forrásban lévő léhez.
Kb. 7-8 perc alatt (a karfoil -rózsák méretétől függően) majdnem puhára főzzük a zöldséget.
A karfiolrózsák negyedét szűrőkanállal kivesszük és félretesszük.
A maradék karfiolt 2-3 merőkanálnyi lé kíséretében turmixban pürésítjük. Másik lábasba öntjük a pépet és felengedjük annyi főzőlével, hogy leves sűrűségű legyen. (Ehhez nem biztos, hogy az összes lére szükségünk lesz!)
Hozzáadjuk a másik csipet sáfrányt, igazítunk a leves ízesítésén (ha szükséges) és összeforraljuk.
Közben a félretett karfiolrózsákat egy serpenyőben a felhevített vajon megpirítjuk.
A pirított karfiolt elosztjuk a tányérokban, óvatosan felöntjük a levessel, olívaolajat csepegtetünk rá, frissen őrölt borssal és petrezselyemmel hintjük.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok
0 komment 3 ember kedveli feviroza
2015.08.04 13:21
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csipet sáfránnyal, karfiolt rózsáira, forrásban lévő, karfoil -rózsák, karfiolrózsák negyedét, maradék karfiolt, összes lére, másik csipet, leves ízesítésén, félretett karfiolrózsákat, felhevített vajon, pirított karfiolt, karfiolrózsákat, petrezselyemmel, összeforraljuk, karfiolrózsák, szűrőkanállal, csepegtetünk, karfiolleves, merőkanálnyi, felforraljuk, félretesszük, felengedjük, felhevített, olívaolajat, tányérokban, megpirítjuk, serpenyőben, kíséretében, ízesítésén, sáfránnyal, szükségünk, hozzáadjuk, Hozzáadjuk, pürésítjük, elosztjuk, Sáfrányos, megmossuk, karfiol, csirke alaplé, csipet sáfrány, ízlés szerint, evőkanál,
Tojásos sült rizs Wok-ban
0 komment 1 ember kedveli
Epres haboskocka
0 komment 3 ember kedveli
Almás fánk lekvárral
0 komment 3 ember kedveli
Rántott szelet olasz módra!
0 komment 3 ember kedveli
Hajdinaleves-hússal--
0 komment 6 ember kedveli
Ordás szelet
0 komment 2 ember kedveli
Kiwis almalekvár
0 komment 1 ember kedveli
Karácsonyi Sacher kocka
0 komment 2 ember kedveli
Krémes, pirított hagymás burgonyapüré
1 komment 2 ember kedveli
Kávés tekercs
0 komment 7 ember kedveli
Gazdag palacsinta
0 komment 10 ember kedveli
Nyár végi gyümölcsleves citrommal
1 komment 3 ember kedveli
Túrós pogácsa
0 komment 3 ember kedveli
Baileyses tiramisu
0 komment 3 ember kedveli
Unicum-torta
0 komment 10 ember kedveli
Őszibarack Krémleves
1 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.