Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A vaj felét és az olívaolajat felhevítem, a felaprított hagymát, a fokhagymát és a lereszelt zellert megdinsztelem. Beleszórom a rizottórizst, 1-2 percig keverem. Akkor jó, ha már pattog és kissé elsápadnak a szemek. Most következik a bor. Hozzáadok egy kis merőkanálnyi, forró zöldség alaplét és kevergetem, amíg beissza a rizs. Jöhet a következő kanál alaplé, majd tovább, kanalanként a többi, amíg megpuhulnak a szemek. Hozzákeverek még egy-két kanál vajat és a parmezánt is, így kapom meg azt a rizottóalapot. Tejföllel alaposan elkeverem és finomra vágott snidlinggel tálalom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Könnyű egytálétel.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
anitakezi
2014.02.03 13:56
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
olívaolajat felhevítem, felaprított hagymát, lereszelt zellert, következő kanál, megdinsztelem, rizottóalapot, rizottórizst, merőkanálnyi, Hozzákeverek, olívaolajat, felaprított, kanalanként, rizottórizs, snidlinggel, megpuhulnak, fokhagymát, felhevítem, kevergetem, egytálétel, következik, Beleszórom, elsápadnak, fokhagyma, lereszelt, elkeverem, Tejföllel, Hozzáadok, parmezánt, következő, olívaolaj, olívaolaj, rizottórizs, hagyma, gerezd áttört fokhagyma, reszelt parmezán, pohár 20%-os tejföl, csipet, csipet bors, fehérbor, húslé, csokor snidling,
|
|
|
|
|