Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Bögrés farsangi fánk recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 1 bögre langyos tej
» 1 kocka friss élesztő (5 dkg)
» 1/4 bögre porcukor
» 4 bögre finomliszt
» kb fél bögre olvasztott vaj vagy margarin(10 dkg)
» 4 tojás sárgája
» olaj a sütéshez
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1. A langyos tejet egy tálba öntjük, beleszórjuk a porcukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és egy jó tízpercre félretesszük.
2. A tojások sárgáját különválasztjuk, a vajat felolvasztjuk.
3. Ha felfutott az élesztő, akkor a liszttel, a tojások sárgájával és az olvasztott vajjal szép, sima tésztává gyúrjuk.
4. Meleg helyen, konyharuhával letakarva a tésztát fél órát kelesztjük.
5. Ezután lisztezett felületen vastag ujjnyira nyújtjuk, és hat-hét centi átmérőjű szaggatóval vagy pohárral fánkokat szaggatunk, melyek közepébe az ujjunkkal mélyedést készítünk.
6. Az olajat olyan edénybe tesszük, amit le lehet fedni. Ez lehet fazék vagy serpenyő, a lényeg, hogy annyi olaj legyen benne, hogy a fánkok lebegni tudjanak benne.
7. Közepes lángon sütjük, és ha már az olaj felhevül, úgy tesszük bele a fánkokat, hogy a mélyedés LEFELÉ legyen az olajban! Ezután lefedjük 2-3 percre.
8. Két-három perc után a fedőt leemeljük, és ha aranyszínt kap, akkor megfordítjuk és a másik felét is készre sütjük.
9. Konyhai papírtörlővel bélelt tányérra, vagy tálcára szedjük őket, majd meghintjük őket porcukorral, a mélyedésekbe pedig lekvárt teszünk.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat!
A mérce 2,5 dl-es bögre.
Nem szívja meg magát olajjal.
1 komment 14 ember kedveli feviroza
2015.02.21 12:41
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
menusgabor 2015.03.30. 16:26 (#1)
Címkék
langyos tejet, tálba öntjük, tojások sárgáját, vajat felolvasztjuk, tojások sárgájával, olvasztott vajjal, ujjunkkal mélyedést, olajat olyan, fánkok lebegni, olaj felhevül, mélyedés LEFELÉ, fedőt leemeljük, másik felét, mélyedésekbe pedig, különválasztjuk, belemorzsoljuk, papírtörlővel, konyharuhával, felolvasztjuk, mélyedésekbe, félretesszük, megfordítjuk, beleszórjuk, porcukorral, szaggatóval, olvasztott, kelesztjük, sárgájával, olvasztott, finomliszt, aranyszínt, meghintjük, szaggatunk, lisztezett, tízpercre, porcukrot, leemeljük, felfutott, felületen, ujjunkkal, bögre langyos, kocka friss élesztő, bögre porcukor, bögre finomliszt, tojás sárgája, olaj sütéshez,
csilis bab "anyuci" módra -ezt szokta a fiam mondani ha én találom ki az ételt.
1 komment 11 ember kedveli
Tejfölös,hagymás paprikás nudli
0 komment 8 ember kedveli
Barnított vajban sült libamáj epres salátával.
0 komment 2 ember kedveli
Sajtos muffin
0 komment 6 ember kedveli
Diós csiga, muffin sütőben
0 komment 2 ember kedveli
Hagymás bab
0 komment 7 ember kedveli
Nosztalgia krémes
0 komment 14 ember kedveli
Firenzei borjúkotlett.
0 komment 1 ember kedveli
Sűrített tej házilag
0 komment 2 ember kedveli
Zacskós leves Zax módra
1 komment 2 ember kedveli
Barackos túrótorta-sütés nélkül-
5 komment 95 ember kedveli
Sült csirkecomb almával
0 komment 1 ember kedveli
Hamburgerzsemle
0 komment 13 ember kedveli
Füstölt heringes májkrém
0 komment 1 ember kedveli
Gyümölcsös keksz
0 komment 10 ember kedveli
Fonott kalács.
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.