Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Bögrés farsangi fánk recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 1 bögre langyos tej
» 1 kocka friss élesztő (5 dkg)
» 1/4 bögre porcukor
» 4 bögre finomliszt
» kb fél bögre olvasztott vaj vagy margarin(10 dkg)
» 4 tojás sárgája
» olaj a sütéshez
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1. A langyos tejet egy tálba öntjük, beleszórjuk a porcukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és egy jó tízpercre félretesszük.
2. A tojások sárgáját különválasztjuk, a vajat felolvasztjuk.
3. Ha felfutott az élesztő, akkor a liszttel, a tojások sárgájával és az olvasztott vajjal szép, sima tésztává gyúrjuk.
4. Meleg helyen, konyharuhával letakarva a tésztát fél órát kelesztjük.
5. Ezután lisztezett felületen vastag ujjnyira nyújtjuk, és hat-hét centi átmérőjű szaggatóval vagy pohárral fánkokat szaggatunk, melyek közepébe az ujjunkkal mélyedést készítünk.
6. Az olajat olyan edénybe tesszük, amit le lehet fedni. Ez lehet fazék vagy serpenyő, a lényeg, hogy annyi olaj legyen benne, hogy a fánkok lebegni tudjanak benne.
7. Közepes lángon sütjük, és ha már az olaj felhevül, úgy tesszük bele a fánkokat, hogy a mélyedés LEFELÉ legyen az olajban! Ezután lefedjük 2-3 percre.
8. Két-három perc után a fedőt leemeljük, és ha aranyszínt kap, akkor megfordítjuk és a másik felét is készre sütjük.
9. Konyhai papírtörlővel bélelt tányérra, vagy tálcára szedjük őket, majd meghintjük őket porcukorral, a mélyedésekbe pedig lekvárt teszünk.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat!
A mérce 2,5 dl-es bögre.
Nem szívja meg magát olajjal.
1 komment 14 ember kedveli feviroza
2015.02.21 12:41
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
menusgabor 2015.03.30. 16:26 (#1)
Címkék
langyos tejet, tálba öntjük, tojások sárgáját, vajat felolvasztjuk, tojások sárgájával, olvasztott vajjal, ujjunkkal mélyedést, olajat olyan, fánkok lebegni, olaj felhevül, mélyedés LEFELÉ, fedőt leemeljük, másik felét, mélyedésekbe pedig, különválasztjuk, belemorzsoljuk, papírtörlővel, konyharuhával, felolvasztjuk, mélyedésekbe, félretesszük, megfordítjuk, beleszórjuk, porcukorral, szaggatóval, olvasztott, kelesztjük, sárgájával, olvasztott, finomliszt, aranyszínt, meghintjük, szaggatunk, lisztezett, tízpercre, porcukrot, leemeljük, felfutott, felületen, ujjunkkal, bögre langyos, kocka friss élesztő, bögre porcukor, bögre finomliszt, tojás sárgája, olaj sütéshez,
Rózsafánk...
0 komment 15 ember kedveli
Kinder tortácska
0 komment 4 ember kedveli
Sajtos csillagok
0 komment 4 ember kedveli
Cukkini pörkölt
0 komment 4 ember kedveli
Gesztenye rolád
0 komment 5 ember kedveli
Tarpai őznyársak.
0 komment 1 ember kedveli
Kosárka a Nagymamámtól
0 komment 2 ember kedveli
Sonkás sajtos csirkemell
0 komment 15 ember kedveli
Diós teasütemény
0 komment 2 ember kedveli
Szalagos fánk
1 komment 11 ember kedveli
Tökös-mákos rolád narancsos-mascarponés krémmel.
0 komment 2 ember kedveli
Tárkonyos pulykanyak leves
0 komment 2 ember kedveli
Tojáskrém szendvicsre
0 komment 7 ember kedveli
Csilla néni Répás-kókuszos tallérja
0 komment 3 ember kedveli
Kolbászos burgonya leves
0 komment 2 ember kedveli
Lusta asszony töpörtyűs pogácsája
0 komment 20 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.