Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lisztet elmorzsoljuk a Ramával, a sütőporral, a porcukorral, majd beledolgozzuk a tejfölt és a tojássárgát. Rugalmas tésztává gyúrjuk, majd hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a tölteléket. A mákot összekeverjük a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a reszelt almával, és a lekvárral. A tésztát lisztezett deszkán kb. 30x40 cm-es nagyságúra nyújtjuk,Ramával kikent tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig elősütjük. Ezután rákenjük a mákos tölteléket és még kb. 20 percig együtt sütjük. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük a porcukorral, a mákos tölteléket leszórjuk kevés zsemlemorzsával, majd rákenjük a habot, és visszatoljuk a sütőbe kb. 20 percre, 60 fokon szárítjuk. Vizezett késsel szeleteljük, ha kihűlt.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat!
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.02.16 08:17
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
lisztet elmorzsoljuk, mákot összekeverjük, reszelt citromhéjjal, reszelt almával, tésztát lisztezett, mákos tölteléket, tojások fehérjéjét, zsemlemorzsával, beledolgozzuk, előmelegített, összekeverjük, elmorzsoljuk, zsemlemorzsa, visszatoljuk, sütőmargarin, tojássárgája, citromhéjjal, tojásfehérje, baracklekvár, porcukorral, szeleteljük, Töltelékhez, elkészítjük, porcukorral, porcukorral, tojássárgát, lisztezett, tölteléket, fehérjéjét, sütőporral, tölteléket, nagyságúra, tölteléket, liszt, tojássárgája, Rama sütőmargarin, porcukor, tejföl, csomag sütőpor, Töltelékhez, alma, darált mák, porcukor, citrom reszelt héja, baracklekvár, Tetejére, tojásfehérje, porcukor, zsemlemorzsa,
|
|
|
|
|