Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kacsasült almás savanyú káposztával. recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 2 kg-os pecsenye kacsa
» 1,5 kg savanyúkáposzta
» 15 dkg füstölt szalonna
» 2 db alma
» kb 15 db borókabogyó
» 6 gerezd fokhagyma
» köménymag
» 1 csapott evőkanál ételízesítő
» só
» bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A megmosott pecsenyekacsa hasüregét kissé megsózzuk, majd a külső részét is, ezután enyhén megborsozzuk.
Egy olyan lábasba vagy sütőedénybe helyezzük az első réteg jól kimosott savanyú káposztát, aminek a magassága akkora, hogy az egész kacsa is belefér. A lábas aljára helyezett káposztát szétterítjük, majd a lábas közepére beletesszük a kacsát. A körülötte lévő káposztára rászórjuk a kockára vágott füstölt szalonnát, a 2 darab meghámozott, felszelt almát, az összevágott borókabogyót, a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Megszórjuk a köménnyel, ételízesítővel vagy sóval. A káposztát összekeverjük a rászórtakkal, azután a középen lévő kacsára úgy halmozzuk fel, hogy annak kb. 3/4 részét ellepje.
Letakarjuk fedővel vagy fóliával, és betesszük az előmelegített sütőbe. 50 percig sütjük lefedve.
Megjegyzés / tipp:

Tálaláskor a kacsát grill ollóval daraboljuk, és a káposztát köré halmozzuk.
0 komment 3 ember kedveli haaapci
2012.10.16 21:37
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
megmosott pecsenyekacsa, külső részét, olyan lábasba, első réteg, magassága akkora, egész kacsa, lábas aljára, lábas közepére, körülötte lévő, kockára vágott, összevágott borókabogyót, vékony szeletekre, káposztát összekeverjük, középen lévő, előmelegített sütőbe, kacsát grill, káposztát köré, savanyúkáposzta, ételízesítővel, pecsenyekacsa, összekeverjük, előmelegített, szétterítjük, rászórtakkal, borókabogyót, megborsozzuk, ételízesítő, borókabogyó, meghámozott, beletesszük, összevágott, sütőedénybe, káposztával, káposztára, fokhagymát, szeletekre, Letakarjuk, daraboljuk, Tálaláskor, Megszórjuk, körülötte, Kacsasült, káposztát, kg-os pecsenye kacsa, savanyúkáposzta, füstölt szalonna, alma, borókabogyó, gerezd fokhagyma, köménymag, csapott evőkanál ételízesítő, bors,
Sajtos rudacska
0 komment 2 ember kedveli
Zöldséges csirkezúza
0 komment 2 ember kedveli
Édes-savanyú sertásragu
0 komment 4 ember kedveli
Krumplis pogácsa
0 komment 4 ember kedveli
Kacsasült fahéjas almával
0 komment 2 ember kedveli
Mexikói tésztasaláta
0 komment 2 ember kedveli
Szegény ember leveskéje
0 komment 4 ember kedveli
Tojás fészekben
0 komment 1 ember kedveli
Kaszinótojás
0 komment 7 ember kedveli
Suhantott leves
0 komment 1 ember kedveli
Almatorta sütés nélkül
0 komment 13 ember kedveli
Erdélyi juhtúrós gombócleves
0 komment 2 ember kedveli
Oxfordi húspogácsa
0 komment 11 ember kedveli
Buffalo csirkeszárnyak
0 komment 6 ember kedveli
Rizlinges marhasült vincellérné módra
0 komment 1 ember kedveli
Szarvas tallérok gombával
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.