Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Ropogós csirkefalatok recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 2 egész csirkemell
» 20 dkg zsemlemorzsa
» 15 dkg liszt
» 3 tojás
» 3 dl tej
» 1-2 gerezd fokhagyma
» 1 csokor friss bazsalikom
» 1 csokor friss petrezselyem
» 1 evőkanál kakukkfű
» 1 szál rozmaring
» frissen őrölt bors
» só
» olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Ha már járatos vagy a panírozásban, nem lesz nehéz dolgod: mielőtt nekiállnál a sütésnek, a csirkéket tisztítsd meg, majd klopfold ki, vágd a kívánt méretű darabokra, sózd be, majd körülbelül 2 dl tejet keverj össze 1,5-2 dl vízzel, zúzd bele a fokhagymát, és tedd bele a csirkét fürdőzni egy-két órára.Miután ez letelt, adagold ki a lisztet, a tojást verd fel a maradék tejjel, a fűszereket pedig keverd a morzsába. Innen már ugyanannyi a dolgod, mint a sima rántott csirke esetén: forgasd meg először a lisztben, aztán a tojásban, végül a fűszeres morzsában a húsdarabokat, és forró olajban süsd őket aranybarnára.
Megjegyzés / tipp:

Nemcsak a húst fűszerezheted, hanem a hagyományos panírt is feldobhatod pár új ízzel, ami egyáltalán nem árt neki, sőt, lényegesen ízletesebb fogást kapsz tőle.
0 komment 7 ember kedveli 53ilona
2013.08.17 23:22
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csirkéket tisztítsd, kívánt méretű, csirkét fürdőzni, tojást verd, maradék tejjel, fűszereket pedig, sima rántott, fűszeres morzsában, húst fűszerezheted, hagyományos panírt, csirkefalatok, fűszerezheted, aranybarnára, zsemlemorzsa, petrezselyem, panírozásban, húsdarabokat, feldobhatod, hagyományos, lényegesen, fokhagymát, egyáltalán, nekiállnál, ugyanannyi, körülbelül, csirkemell, fűszereket, bazsalikom, ízletesebb, tisztítsd, fokhagyma, csirkéket, rozmaring, morzsában, darabokra, fűszeres, egész csirkemell, zsemlemorzsa, liszt, tojás, gerezd fokhagyma, csokor friss bazsalikom, csokor friss petrezselyem, evőkanál kakukkfű, szál rozmaring, frissen őrölt bors, olaj,
Frankfurti leves krumplival
0 komment 3 ember kedveli
Márványkuglóf
0 komment 2 ember kedveli
Csirkés tavaszi tekercs
0 komment 8 ember kedveli
Madártej...
0 komment 13 ember kedveli
Jóság szelet
0 komment 13 ember kedveli
Töltött tojás
0 komment 7 ember kedveli
Csípős grillezett csirkemáj bacon köntösben
1 komment 5 ember kedveli
Smarties torta
0 komment 1 ember kedveli
Füstölt csülök babos káposztával
0 komment 13 ember kedveli
Darált húsos saslik
0 komment 3 ember kedveli
Mákos- banános sütemény
0 komment 3 ember kedveli
Túrótorta sütés nélkül
0 komment 1 ember kedveli
Rumos-meggyes-Kókuszgolyó
1 komment 4 ember kedveli
Háromszoros élvezet
0 komment 3 ember kedveli
ZÖLDFŰSZERES SÜLT KRUMPLI
0 komment 8 ember kedveli
Sonkás tészta zsemlemorzsával
1 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2017 TVN.HU Kft.