Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Ropogós csirkefalatok recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 2 egész csirkemell
» 20 dkg zsemlemorzsa
» 15 dkg liszt
» 3 tojás
» 3 dl tej
» 1-2 gerezd fokhagyma
» 1 csokor friss bazsalikom
» 1 csokor friss petrezselyem
» 1 evőkanál kakukkfű
» 1 szál rozmaring
» frissen őrölt bors
» só
» olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Ha már járatos vagy a panírozásban, nem lesz nehéz dolgod: mielőtt nekiállnál a sütésnek, a csirkéket tisztítsd meg, majd klopfold ki, vágd a kívánt méretű darabokra, sózd be, majd körülbelül 2 dl tejet keverj össze 1,5-2 dl vízzel, zúzd bele a fokhagymát, és tedd bele a csirkét fürdőzni egy-két órára.Miután ez letelt, adagold ki a lisztet, a tojást verd fel a maradék tejjel, a fűszereket pedig keverd a morzsába. Innen már ugyanannyi a dolgod, mint a sima rántott csirke esetén: forgasd meg először a lisztben, aztán a tojásban, végül a fűszeres morzsában a húsdarabokat, és forró olajban süsd őket aranybarnára.
Megjegyzés / tipp:

Nemcsak a húst fűszerezheted, hanem a hagyományos panírt is feldobhatod pár új ízzel, ami egyáltalán nem árt neki, sőt, lényegesen ízletesebb fogást kapsz tőle.
0 komment 7 ember kedveli 53ilona
2013.08.17 23:22
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csirkéket tisztítsd, kívánt méretű, csirkét fürdőzni, tojást verd, maradék tejjel, fűszereket pedig, sima rántott, fűszeres morzsában, húst fűszerezheted, hagyományos panírt, csirkefalatok, fűszerezheted, aranybarnára, zsemlemorzsa, petrezselyem, panírozásban, húsdarabokat, feldobhatod, hagyományos, lényegesen, fokhagymát, egyáltalán, nekiállnál, ugyanannyi, körülbelül, csirkemell, fűszereket, bazsalikom, ízletesebb, tisztítsd, fokhagyma, csirkéket, rozmaring, morzsában, darabokra, fűszeres, egész csirkemell, zsemlemorzsa, liszt, tojás, gerezd fokhagyma, csokor friss bazsalikom, csokor friss petrezselyem, evőkanál kakukkfű, szál rozmaring, frissen őrölt bors, olaj,
Macskanyelv (ahogy én készítem)
0 komment 2 ember kedveli
Lencse krémleves
0 komment 1 ember kedveli
Piskóta
0 komment 1 ember kedveli
Banános túrótorta sütés nélkül
1 komment 48 ember kedveli
Székelygulyás.
0 komment 12 ember kedveli
Rakott karfiol
0 komment 7 ember kedveli
Milka isler marcipánnal
0 komment 1 ember kedveli
Pille fánk
2 komment 4 ember kedveli
Lazacfilé fokhagyma mártással
0 komment 7 ember kedveli
Szezámmagos kockák
0 komment 5 ember kedveli
Zöldborsó főzelék
0 komment 3 ember kedveli
Kókuszos meggyes muffin !
0 komment 5 ember kedveli
Bögrés mákos
0 komment 25 ember kedveli
Töltike-
1 komment 18 ember kedveli
Csokoládé likőr
1 komment 24 ember kedveli
Káposztás lepény !
0 komment 9 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2017 TVN.HU Kft.