Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Szarvasbélszín-parázson recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 pár szarvasbélszín
» 4-6 szelet bacon
» 0.5 dl oliva olaj
» 2 szál rozmaring
» 1 kis csokor kakukkfû
» 1 tk fehérbors
» só
» burgonya
» alufólia
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A fűszereket előbb mozsárban megtörjük, majd egy éles késsel apróra vágjuk és szétterítjük a vágódeszkán. A húst bekenjük bőven olajjal, majd görgető mozdulatokkal beleforgatjuk a fűszerbe. Ezután a bélszíneket spirálisan begöngyöljük a bacon szeletekbe, majd hideg helyen pihenni hagyjuk jó néhány órán át.
Ha mindezzel megvagyunk, csomagoljuk be legalább két réteg alufóljával őket, és gyenge parázson süssük meg. Oldalankét 4-5 percet szánva a műveletre, legkésőbb 20 perc múlva íllatos és ínycsiklandó bélszín szeleteket tálalhatunk a szintén parázsban sült és sózott vajjal ízesített burgonyánkhoz.
Megjegyzés / tipp:

Ha van kéznél, jó minőségű piros áfonya vagy ribizli lekvárt is adok hozzá, melynek savanykás édessége igazán kiemeli a szarvas omlósságát és fűszerességét.
1 komment 4 ember kedveli szelidszeder
2012.02.12 16:10
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
balha 2012.02.14. 22:17 (#1)
http://www.boresvad.hu/... p;Itemid=1
Címkék
fűszereket előbb, éles késsel, húst bekenjük, bélszíneket spirálisan, bacon szeletekbe, szintén parázsban, szarvas omlósságát, Szarvasbélszín, szarvasbélszín, beleforgatjuk, burgonyánkhoz, mozdulatokkal, fűszerességét, begöngyöljük, szétterítjük, ínycsiklandó, tálalhatunk, vágódeszkán, alufóljával, csomagoljuk, bélszíneket, szeleteket, szeletekbe, spirálisan, fűszereket, Oldalankét, megvagyunk, omlósságát, ízesített, műveletre, legkésőbb, rozmaring, parázsban, szarvasbélszín, szelet bacon, oliva olaj, szál rozmaring, csokor kakukkfû, fehérbors, burgonya, alufólia,
Csirkemell sajtos tésztával
0 komment 4 ember kedveli
Tarhonya, a magyaros aprótészta
0 komment 3 ember kedveli
Palacsinta zöldfűszerrel, karfiollal!
0 komment 6 ember kedveli
Epermisu
0 komment 2 ember kedveli
Céklaleves gerslis húsgombóccal
0 komment 11 ember kedveli
Disznóhús lerben
0 komment 3 ember kedveli
Rakott csirkemell
0 komment 5 ember kedveli
Dióval töltött csirkecomb-csicsóka pudinggal-
0 komment 6 ember kedveli
Karfiol saláta
0 komment 2 ember kedveli
Diós meggyes tallér !
1 komment 12 ember kedveli
Mustáros fokhagymás ínyenc raguleves
0 komment 10 ember kedveli
PULYKALEVES
2 komment 2 ember kedveli
Csokis muffin
0 komment 22 ember kedveli
Húsos -tejfölös savanyúkáposzta
0 komment 4 ember kedveli
Csicsóka pogácsa
0 komment 6 ember kedveli
Sült gríz
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.