Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Cseresznye-szirupban- recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 9 főre
» Hozzávalók 4 db 2,1 dl-es üveghez:
» 1 kg kimagozott cseresznye, vékony héjú
» 1 kg kristálycukor
» 1 ek citromlé
» 125 ml víz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A kimagozott és megmosott cseresznyét megszárítom papírtörlővel. A cukrot és a vizet elkezdem egy lábosban főzni, még mielőtt felforrna beleteszem a cseresznyét és felforralom. Miután felforrt közepesre veszem vissza a lángot és 10-15 percig (attól függ nagy vagy kis szemű a cseresznye) lassan forralom sűrűn megkeverve. Leveszem a tűzről és leszedem a habját, majd magára hagyom majdnem teljesen kihűlni. Ha majdnem hideg kiszedem a gyümölcsöket a szirupból és a szirupot megint felforralom. Kb. 10-15 percig forralom lassan a szirupot magában amíg be nem sűrűsödik (nem lesz forrón sűrű-sűrű, egy hideg tányérra pöttyintsünk a szirupból, ha majdnem hidegen ragacsos-nyúlós akkor már jó). Ekkor beleöntöm a citromlevet és a gyümölcsöt, még egyet forralok rajta, leveszem a tűzről és hagyom kihűlni. Ha kihűlt kiforrázott üvegekbe töltöm, úgy, hogy a szirup befedje a gyümölcsöt. Rácsavarom a tetejét, fejtetőre állítom pár percre és sötét hűvös helyen tároljuk.
Megjegyzés / tipp:

Semmilyen tartósítószer nem szükséges a tetejére! Felbontás után hűtőben tároljuk!

Csak néhány szemet., hatalmas pohár jeges vízzel.Isteni !
Tehetünk néhány cseresznyét natur görög joghurtba,vagy tejbegríz vagy tejberizs tetejére,de számtalan ételt feldobhatunk vele.
0 komment 2 ember kedveli archangels-jophiel
2012.06.14 11:12
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
vizet elkezdem, lábosban főzni, szirupot megint, szirupot magában, hideg tányérra, szirup befedje, kristálycukor, tartósítószer, papírtörlővel, feldobhatunk, pöttyintsünk, gyümölcsöket, megszárítom, cseresznyét, cseresznyét, cseresznyét, kiforrázott, felforralom, felforralom, citromlevet, beleteszem, gyümölcsöt, kimagozott, Hozzávalók, Cseresznye, megkeverve, cseresznye, cseresznye, Rácsavarom, gyümölcsöt, kimagozott, sűrűsödik, Hozzávalók dl-es üveghez, kristálycukor, citromlé,
Újévi töltött malac...
0 komment 6 ember kedveli
Mákvirág kalács
0 komment 1 ember kedveli
Lusta lángos Recept
0 komment 34 ember kedveli
Túrós kifli
0 komment 3 ember kedveli
Meggyes-mákos rétes
0 komment 1 ember kedveli
Marcipános mandulás muffin !
2 komment 2 ember kedveli
Gombás harcsapaprikás
0 komment 1 ember kedveli
Light Karácsonyi Fatörzs
0 komment 5 ember kedveli
Császárkörtés szaloncukor
0 komment 9 ember kedveli
Epres pite
0 komment 2 ember kedveli
Bundás alma - a téli estékre-
0 komment 28 ember kedveli
Bolognai padlizsán spagettivel !
0 komment 8 ember kedveli
Tavaszi mákos süti
0 komment 4 ember kedveli
Gesztenyekifli
0 komment 5 ember kedveli
Marlenka házilag
0 komment 9 ember kedveli
Sonkatekercs
0 komment 10 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.