Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Cseresznye-szirupban- recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 9 főre
» Hozzávalók 4 db 2,1 dl-es üveghez:
» 1 kg kimagozott cseresznye, vékony héjú
» 1 kg kristálycukor
» 1 ek citromlé
» 125 ml víz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A kimagozott és megmosott cseresznyét megszárítom papírtörlővel. A cukrot és a vizet elkezdem egy lábosban főzni, még mielőtt felforrna beleteszem a cseresznyét és felforralom. Miután felforrt közepesre veszem vissza a lángot és 10-15 percig (attól függ nagy vagy kis szemű a cseresznye) lassan forralom sűrűn megkeverve. Leveszem a tűzről és leszedem a habját, majd magára hagyom majdnem teljesen kihűlni. Ha majdnem hideg kiszedem a gyümölcsöket a szirupból és a szirupot megint felforralom. Kb. 10-15 percig forralom lassan a szirupot magában amíg be nem sűrűsödik (nem lesz forrón sűrű-sűrű, egy hideg tányérra pöttyintsünk a szirupból, ha majdnem hidegen ragacsos-nyúlós akkor már jó). Ekkor beleöntöm a citromlevet és a gyümölcsöt, még egyet forralok rajta, leveszem a tűzről és hagyom kihűlni. Ha kihűlt kiforrázott üvegekbe töltöm, úgy, hogy a szirup befedje a gyümölcsöt. Rácsavarom a tetejét, fejtetőre állítom pár percre és sötét hűvös helyen tároljuk.
Megjegyzés / tipp:

Semmilyen tartósítószer nem szükséges a tetejére! Felbontás után hűtőben tároljuk!

Csak néhány szemet., hatalmas pohár jeges vízzel.Isteni !
Tehetünk néhány cseresznyét natur görög joghurtba,vagy tejbegríz vagy tejberizs tetejére,de számtalan ételt feldobhatunk vele.
0 komment 2 ember kedveli archangels-jophiel
2012.06.14 11:12
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
vizet elkezdem, lábosban főzni, szirupot megint, szirupot magában, hideg tányérra, szirup befedje, kristálycukor, tartósítószer, papírtörlővel, feldobhatunk, pöttyintsünk, gyümölcsöket, megszárítom, cseresznyét, cseresznyét, cseresznyét, kiforrázott, felforralom, felforralom, citromlevet, beleteszem, gyümölcsöt, kimagozott, Hozzávalók, Cseresznye, megkeverve, cseresznye, cseresznye, Rácsavarom, gyümölcsöt, kimagozott, sűrűsödik, Hozzávalók dl-es üveghez, kristálycukor, citromlé,
Sajtos, túrós, párna
0 komment 3 ember kedveli
Mentás sárgabarack-krémleves
0 komment 5 ember kedveli
Fasírt
1 komment 5 ember kedveli
Banános tekercs.
0 komment 13 ember kedveli
Tortabevonó fondant (süteményekhez, tortákhoz)
0 komment 26 ember kedveli
Biralmasajt
0 komment 3 ember kedveli
Piskótás mámor
0 komment 4 ember kedveli
Női szeszély
0 komment 13 ember kedveli
Káposztás-hagymás csirkemell
0 komment 4 ember kedveli
Zöldségkrémleves
0 komment 2 ember kedveli
Bableves
0 komment 1 ember kedveli
Ördöglángos - Cece
0 komment 5 ember kedveli
Zöldborsó főzelék
0 komment 3 ember kedveli
Olajos halkrém
1 komment 1 ember kedveli
Hercli
0 komment 6 ember kedveli
Csirkemell baconbe tekerve őzgerinc formában
0 komment 12 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.