Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A csirkemellet vékony, rövid csíkokra vágom. Megpucolom a gyömbért és vékony csíkokra vágom. A fokhagymát szétzúzom és felaprítom.
Egy lábosban olajat forrósítok és megpirítom rajta a csirkehúst a fokhagymával és gyömbérrel együtt. Hozzáadom a leszűrt csemege kukoricát.
Fölöntöm vízzel, majd hozzáadom a leveskockákat. Felforralom.Kb. 5 percig főzöm.
Egy külön kis edényben a keményítőt simára keverem egy kis vízzel.Hozzáadom a leveshez.További 2 percig főzöm, míg sűrű nem lesz a leves.
Egy kis tálban fölverem a tojást a citromlével. Fokozatosan hozzáadom a forró leveshez, közben kevergetem a levest, hogy a tojás szép szálas legyen.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Forrón tálalom ízlés szerint pár csepp szójaszósszal, a szeletekre vágott újhagymával és friss koriander levelekkel.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
feedivion
2013.12.19 16:24
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
csirkemellet vékony, fokhagymát szétzúzom, lábosban olajat, leszűrt csemege, keményítőt simára, forró leveshez, tojás szép, szeletekre vágott, fokhagymagerezd, csirkehúsleves, leveskockákat, szójaszósszal, fokhagymával, tyúkhúsleves, csirkemellet, újhagymával, Fokozatosan, Felforralom, kukoricával, citromlével, Megpucolom, szójaszósz, keményítőt, gyömbérrel, fokhagymát, szeletekre, forrósítok, csirkemell, levelekkel, csirkehúst, felaprítom, megpirítom, kevergetem, keményítő, csirkemell filé, Konzerv kukorica, tyúkhúsleves-kocka, friss gyömbér, fokhagymagerezd, evőkanál olaj, tojás, evőkanál citromlé, szójaszósz ízlés szerint, friss koriander levél, újhagyma, kiskanál kukorica keményítő, liter,
|
|
|
|
|