Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Diókrémes szelet recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» Tésztához:
» 60 dkg liszt4
» 4 dl tejföl
» 15 dkg margarin
» 2tojás
» 2 ek.cukor
» 1 csomag szalakálé
» 6 ek.rum a tésztát meglocsolni
» A krémhez:
» 3 tasak vaníliás pudingpor
» 9 dl tej
» 42 dkg porcukor
» 37 dkg darált dió
» 37 dkg margarin
» 4 csomag vaníliás cukor
» A mázhoz:
» 20 dkg étcsokoládé
» 2 ek.olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,három felé osztjuk,a tepsi hátán szép világosra sütjük,rácsra csúsztatva hűlni hagyjuk.
A krémhez a margarint a cukorral habosra keverjük.A pudingporokat a tejjel felfőzzük és folyamatosan kevergetve kihűtjük.Mikor teljesen kihűlt összekeverjük a cukros margarinnal és a dióval.
Az első lapot egy tálra tesszük és meglocsoljuk két evőkanál rummal,majd megkenjük a krém felével és beborítjuk a második lappal.Az előzőekhez hasonlóan járunk el..Ha már a harmadik lap is a helyén van,és meglocsoltuk a rummal ,pici vízzel felolvasztjuk a csokoládét,mikor teljesen sima belekeverjük a két kanál olajat.A sütemény tetejére simítjuk.Egy napig állni hagyjuk .Hosszúkás alakúra felvágjuk és minden darab tetejére egy negyed diót teszünk. A diót akkor is rátehetjük amíg a máz nem szilárdult meg,hogy ragadjon bele.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 4 ember kedveli erzsikepuskas
2013.12.29 15:24
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tésztát meglocsolni, tészta hozzávalóit, tepsi hátán, cukorral habosra, tejjel felfőzzük, cukros margarinnal, első lapot, tálra tesszük, krém felével, második lappal, előzőekhez hasonlóan, sütemény tetejére, napig állni, negyed diót, diót akkor, felolvasztjuk, összekeverjük, pudingporokat, összegyúrjuk, meglocsoltuk, belekeverjük, meglocsoljuk, folyamatosan, meglocsolni, margarinnal, étcsokoládé, hozzávalóit, csokoládét, csúsztatva, szilárdult, rátehetjük, beborítjuk, előzőekhez, kevergetve, felvágjuk, margarint, világosra, Diókrémes, Hosszúkás, felfőzzük, szalakálé, Tésztához, liszt4, tejföl, margarin, 2tojás, cukor, csomag szalakálé, tésztát meglocsolni, krémhez, tasak vaníliás pudingpor, tej, porcukor, darált dió, margarin, csomag vaníliás cukor, mázhoz, étcsokoládé, olaj,
Zöldségpüré
0 komment 2 ember kedveli
Almás bögrés
0 komment 3 ember kedveli
Dekoratív meggyes.
1 komment 4 ember kedveli
Csirkés paella
0 komment 10 ember kedveli
Fűszeres flekken roston
1 komment 7 ember kedveli
Tésztabatyu leves
0 komment 2 ember kedveli
Tanyasi tyúkhúsleves házi csigatésztával
0 komment 23 ember kedveli
Karácsonyi linzer-ahogy én csinálom...
1 komment 82 ember kedveli
Kivis- tejfölös bomba
2 komment 3 ember kedveli
Cukkini krémleves bazsalikommal
0 komment 1 ember kedveli
Eper parfé !
0 komment 4 ember kedveli
Rakott hús ahogy mamám készítette
0 komment 16 ember kedveli
Tojástekercs
1 komment 5 ember kedveli
Epres rebarbara lekvár
0 komment 1 ember kedveli
Vargányaleves vajgaluskával
0 komment 3 ember kedveli
Spenót omlett
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.