Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A kockára vágott zsemléket leforrázom a felforralt vaníliás tejjel, és letakarom konyharuhával. Időnként óvatosan átforgatom, hogy mindenhol átázzon a zsemlekocka. Közben kikeverem a 6 tojás sárgáját 18 dkg cukorral, majd óvatosan beleforgatom a megázott zsemlekockákat.
A tepsit kivajazom, meghintem zsemlemorzsával. A zsemlekockás keverék felét belerakom, eligazítom. Az almát meghámozom, vékonyan felszeletelem és a zsemlére teszem, majd eligazítom. Fahéjat hintek a tetejére. Beborítom a zsemlés keverék másik felével. A tetejét lekvárral megkenem. Sütőben kb. 25-30 percig félig megsütöm. Míg sül, a 6 tojás fehérjét 18 dkg cukorral kemény habbá verem fel és két kanál baracklekvárt is adok hozzá. Rákenem a félkész tésztára és készre sütöm.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon fincsi
|
|
|
|
0 komment
|
8 ember kedveli
|
fruzsi88
2011.12.26 17:00
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
kockára vágott, felforralt vaníliás, megázott zsemlekockákat, tepsit kivajazom, zsemlekockás keverék, almát meghámozom, zsemlére teszem, zsemlés keverék, tetejét lekvárral, félkész tésztára, zsemlemorzsával, zsemlekockákat, baracklekvárt, felszeletelem, konyharuhával, baracklekvár, beleforgatom, zsemlekockás, zsemlekocka, Máglyarakás, felforralt, átforgatom, eligazítom, leforrázom, meghámozom, eligazítom, belerakom, lekvárral, Beborítom, zsemléket, kikeverem, letakarom, mindenhol, meghintem, bármilyen, kivajazom, szikkadt zsemle, tojás, cukor, vaníliás cukor, citrom héja, alma, fahéj,
|
|
|
|
|