Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Dübbencs recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1,30 kg krumpli
» 8 dkg friss élesztő
» 1 kávéskanál cukor
» 1 kg liszt
» 3 dl tej
» só ízlés szerint (szűk 2 evőkanál)
» kb. 2 dl házi zsír
» 3 pár virsli
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A megtisztított krumplit kockákra vágva, vízben megfőzzük, leszűrjük, és jól megtörjük.
Közben a cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Egy tálba belerakjuk a langyosra hűlt krumplit, hozzáadjuk a sót, a felfutatott élesztőt és annyi lisztet, amennyit a krumpli felvesz. Jól kidolgozzuk a tésztát! Egy kicsit ragad, de nem kell félni tőle, a lisztet ne sajnáljuk belőle. Amikor jól kidagasztottuk a tésztát, jól körbelisztezzük, és a tálban letakarva meleg helyen kelesztjük, legalább 1 órán át.
A tepsinket előkészítjük, kikenjük olajjal vagy zsírral, és megszórjuk liszttel. Közben felolvasztjuk a zsírt.
A tenyerünket megkenjük zsírral, és a megkelt tésztából kiveszünk kb. 3 evőkanál tésztát, és a kezünkkel kinyújtjuk hosszában. Kezünk segítségével, pici zsírral lekenjük, és feltekerjük, mint a bejglit. Ellenkező irányba húzzuk a tésztát, és ismét feltekerjük. Itt rakjuk bele a virslit, amit félbe vágtunk, és még hosszában is elvágtunk. Szépen egymás mellé rakjuk a kis cipónkat, kb. fél cm-es távolságra a tepsibe. Addig folytatjuk, míg van tészta.
Kelesztjük még egy kicsit, szépen meg fognak kelni, és egymáshoz fognak érni. Forró sütőbe tesszük, és 190-200 fokon megsütjük (kb. 30-40 percig), míg az alja és a teteje pirosas lesz, a belseje puha, foszlós.
Megjegyzés / tipp:

Elkészíthetjük virsli nélkül is.
0 komment 5 ember kedveli kenguru2
2013.01.15 07:08
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
megtisztított krumplit, cukros langyos, tálba belerakjuk, langyosra hűlt, felfutatott élesztőt, krumpli felvesz, kicsit ragad, tálban letakarva, tepsinket előkészítjük, tenyerünket megkenjük, megkelt tésztából, kezünkkel kinyújtjuk, teteje pirosas, belseje puha, körbelisztezzük, Elkészíthetjük, kidagasztottuk, felolvasztjuk, megtisztított, felfuttatjuk, segítségével, előkészítjük, felfutatott, feltekerjük, kidolgozzuk, tenyerünket, feltekerjük, folytatjuk, hozzáadjuk, belerakjuk, távolságra, megszórjuk, kinyújtjuk, Kelesztjük, kávéskanál, kelesztjük, sajnáljuk, hosszában, megkenjük, tésztából, krumpli, friss élesztő, kávéskanál cukor, liszt, ízlés szerint szűk evőkanál, házi zsír, virsli,
Túrógombóc -egyszerű, de nagyszerű-
0 komment 37 ember kedveli
Szedres millefeuille !
0 komment 2 ember kedveli
Zöldborsó főzelék
1 komment 1 ember kedveli
Céklával töltött tojás
0 komment 3 ember kedveli
CSILIS-SAJTOS MELEGSZENDVICS
0 komment 2 ember kedveli
Citromos kifli
0 komment 8 ember kedveli
Majonézes zellersaláta
0 komment 3 ember kedveli
Cuba libre koktél
0 komment 2 ember kedveli
Karácsonyi puncskocka
0 komment 3 ember kedveli
Szuper müzliszelet
0 komment 4 ember kedveli
Bálint szelet
0 komment 3 ember kedveli
Roston busa édesburgonyával
0 komment 2 ember kedveli
Panna Cotta
0 komment 1 ember kedveli
Szlovák juhtúrós sztrapacska
0 komment 11 ember kedveli
Sajtfánk
0 komment 2 ember kedveli
Penne szénégető módra
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.