Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk.
A túrót jól összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A meggyszemeket mag nélkül szintén belekeverjük a túrókrémbe.
A leveles tésztát enyhén belisztezzük, hogy ne ragadjon, amennyiben szükséges, kicsit kinyújtjuk.
Ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl vékony (min. 2-3 mm), mert a túrós töltelék sütés közben minimális levet enged, és átázhat a batyunk! (Ez az ízélményt nem befolyásolja, csak esztétikai következményekkel jár.)
A tésztalapokat kb. 10x10 cm-es darabokra vágjuk, közepére 1-2 evőkanálnyi túrókrémet teszünk, két oldalát behajtjuk, majd ráhajtjuk az alját és a tetejét - így kapjuk meg a batyukat.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A felvert tojással egyenletesen megkenjük, hogy szép színe legyen.
Tetejüket keresztirányban óvatosan bevágjuk, nehogy kidurranjanak.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Sütőtől függően kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.07 08:31
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
leveles tésztát, vaníliás cukorral, túrós töltelék, sütőt előmelegítjük, felvert tojással, keresztirányban, összekeverjük, előmelegítjük, tésztalapokat, kidurranjanak, meggyszemeket, aranybarnára, egyenletesen, Sütőpapírral, belisztezzük, befolyásolja, kiolvasztjuk, belekeverjük, meggybefőtt, porcukorral, evőkanálnyi, mélyhűtött, túrókrémbe, kinyújtjuk, amennyiben, esztétikai, túrókrémet, Ügyeljünk, Tetejüket, tehéntúró, ráhajtjuk, mélyhűtött leveles tészta, tehéntúró, porcukor, vaníliás cukor, szóráshoz, kevés liszt, kenéshez, kisebb tojás,
|
|
|
|
|