Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az élesztőt langyos tejben egy kockacukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, a sót a csipet sütőport és jól összedolgozzuk.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot kinyújtjuk egy 35*25 cm nagyságú tepsi méretére, de a tészta ne érjen egészen a sütőlap széléig, mert a kelésnél és sütésnél terjeszkedik. Az alsó lapot lekvárral megkenjük és meghintjük a darált mák és a porcukor keverékének a felével. Ráhelyezzük a másik lapot, azt is hasonlóképpen kenjük meg és töltjük. Erre rátesszük a harmadik lapot úgy, hogy a széleket is betakarjuk vele. A tésztát rendes hőmérsékletnél kelesztjük egy óráig. Tetejét megszurkáljuk, és lassan sütjük, míg a teteje egyenletes világosbarnára sül. A megsült tésztát, ha kihűlt, csokoládémázzal bevonjuk. Ha kihűlt kis kockákra vágjuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ezt dióval is lehet készíteni, de én nagyon szeretem a mákot, ezért próbáltam ki.
|
|
|
|
0 komment
|
11 ember kedveli
|
zsuzsmancs
2013.01.19 13:17
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
élesztőt langyos, kockacukorral felfuttatjuk, margarinnal elmorzsoljuk, megkelt élesztőt, csipet sütőport, sütőlap széléig, alsó lapot, porcukor keverékének, másik lapot, harmadik lapot, tésztát rendes, teteje egyenletes, megsült tésztát, csokoládémázzal, hőmérsékletnél, világosbarnára, összedolgozzuk, hasonlóképpen, kockacukorral, megszurkáljuk, felfuttatjuk, terjeszkedik, elmorzsoljuk, margarinnal, keverékének, hozzáöntjük, Ráhelyezzük, meghintjük, kelesztjük, egyenletes, betakarjuk, kinyújtjuk, megkenjük, lekvárral, készíteni, rátesszük, Mindegyik, próbáltam, sütésnél, liszt, tojás, cukor, margarin, élesztő, csipet sütőpor, csipet, Töltelék, cukor, darált, lekvár,
|
|
|
|
|