Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1 dl langyos tejjel, 1/2 dkg cukorral, az élesztővel és 3 evőkanál liszttel kovászt készítünk. Langyos helyen 5 percig állni hagyjuk.
A tojássárgájákat, a cukrot, a tejet (ebben előzőleg feloldjuk a sót), a felolvasztott margarint összekeverjük és ezt, valamint a kovászt hozzáadjuk a liszthez. Jól kidolgozzuk a tésztát, hogy hólyagos legyen.
Langyos helyen 1 órát kelesztjük.
Lisztezett deszkára kiborítjuk, a tésztát elfelezzük és egyenként kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk.
A porcukrot összekeverjük a fahéjjal és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán.
Felcsavarjuk, a végeit kicsit benyomkodjuk, tepsire tesszük mindkettőt, úgy hogy közöttük hely maradjon, mert megdagadnak.
Fél órát langyos helyen pihentetjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Felvert tojással megkenjük és közepesen meleg sütőben aranybarnára sütjük.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
tigerx27
2012.03.29 20:09
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
felolvasztott margarint, tésztát elfelezzük, porcukrot összekeverjük, végeit kicsit, tojássárgájákat, felolvasztott, összekeverjük, összekeverjük, benyomkodjuk, egyenletesen, vastagságúra, tojássárgája, aranybarnára, Felcsavarjuk, eloszlatjuk, töltelékhez, kidolgozzuk, megdagadnak, pihentetjük, kiborítjuk, elfelezzük, Lisztezett, élesztővel, hozzáadjuk, finomliszt, mindkettőt, kinyújtjuk, kelesztjük, margarint, csipetnyi, finomliszt, élesztő, tojássárgája, egész tojás kenéshez, Rama, porcukor, csipetnyi, töltelékhez, púpos fahéj, porcukor,
|
|
|
|
|