Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A habcsókhoz a tojásfehérjéket habbá verem a cukorral, majd gőz fölött tovább verem, míg forró nem lesz a hab. Nem szabad túlfőzni, mert akkor csomós lesz! A tűzről levéve lazán beleforgatom a kókuszlisztet (vagy reszeléket). Habzsákba töltöm, és sütőpapírral bélelt tepsibe 4-5 cm átmérőjű rózsákat nyomok. 110 °C-os sütőben kb. 1 óra alatt megsütöm (szárítom).
A tésztához a lisztet és a porcukrot összekeverem, és a vajat elmorzsolom benne, majd gyorsan összegyúrom a tojással. Kinyújtom, és akkora pogácsaszaggatóval szúrok ki belőle köröket, amekkorák a habcsókok. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 °C-os sütőben rózsaszínűre sütöm.
A krémhez a tojásokat összekeverem a pudingporral, a tejjel, a kakaóporral és a cukorral, majd egy teflon edényben, alacsony hőmérsékleten, folyamatosan keverve sűrűre főzöm, és gyakran megkeverve épphogy langyosra kihűtöm.
Közben a vajat a porcukorral habosra keverem, majd a krémmel összekeverem.
Egy tésztakarikát megkenek lekvárral, krémet nyomok rá, és egy habcsókot teszek a tetejére. Olvasztott csokiban megforgatom az oldalát.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Mivel nem volt kókuszlisztem, így a kókuszreszeléket egy dupla késes aprítóban nagyon finomra daráltam.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
projo2
2013.04.13 02:06
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
bevonáshozpikáns lekvár, tojásfehérjéket habbá, tűzről levéve, porcukrot összekeverem, vajat elmorzsolom, tojásokat összekeverem, teflon edényben, porcukorral habosra, krémmel összekeverem, tésztakarikát megkenek, habcsókot teszek, dupla késes, kókuszreszeléket, tojásfehérjéket, kókuszreszelék, tésztakarikát, kristálycukor, kókuszlisztem, hőmérsékleten, kókuszlisztet, rózsaszínűre, összekeverem, összekeverem, beleforgatom, sütőpapírral, folyamatosan, Sütőpapírral, pudingporral, összekeverem, tojásfehérje, étcsokoládé, elmorzsolom, megforgatom, összegyúrom, kókuszliszt, porcukorral, kakaóporral, reszeléket, Habcsókhoz tojásfehérje, cukor, Tésztához liszt, vagy margarin, porcukor, tojás, Krémhez, kristálycukor, csomag pudingpor, tojás, vagy margarin, evőkanál kakaópor, porcukor, étcsokoládé bevonáshoz, pikáns lekvár,
|
|
|
|
|