Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gombás sertésfalatok vadasan recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg sertéslapocka
» 20 dkg gomba
» 2 szál sárgarépa
» 1 szál fehérrépa
» 1 kis darab zeller
» 1 fej hagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» 1 ek. mustár
» 1 dl tejföl
» őrölt bors
» 1 babérlevél
» ételízesítő
» só
» olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A húst felkockázzuk, a gombát cikkekre daraboljuk. A hagymát kockákra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. Hogy ez a folyamat gyorsabba menjen, megszórhatjuk egy kevés sóval, amitől a hagyma levet ereszt és gyorsabban puhul. Rádobjuk a húst, fehéredésig kevergetjük, majd megszórjuk őrölt borssal, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és felöntjük egy kevés vízzel. Fedő alatt főzzük közepes lángon. Közben egy másik lábosba megtisztítva és feldarabolva beletesszük a zöldségeket a babérlevéllel, megsózzuk kicsit, kb. 4 deciliternyi vizet öntünk rá és puhára pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a gombát is, és készre főzzük. A megfőtt zöldségeket turmixal vagy botmixerrel pépesítjük és egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a mustárt és a tejfölt, jól kikavarjuk, majd a húsra öntjük. Összefőzzük és elzárjuk alatta a gázt. Rizzsel, tésztával vagy nokedlivel lehet kínálni.
Megjegyzés / tipp:

Vasárnapi ebédként kitűnő, de ünnepen is megállja a helyét.
1 komment 26 ember kedveli isti53
2012.02.24 19:20
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
sztankovics 2012.02.25. 14:46 (#1)
Zsemlegombóccal, az igazi!
Címkék
húst felkockázzuk, gombát cikkekre, hagymát kockákra, folyamat gyorsabba, kevés sóval, hagyma levet, zúzott fokhagymát, kevés vízzel, másik lábosba, megfőtt zöldségeket, tálba öntjük, húsra öntjük, sertéslapocka, babérlevéllel, megszórhatjuk, sertésfalatok, felkockázzuk, feldarabolva, megtisztítva, deciliternyi, zöldségeket, ételízesítő, Összefőzzük, botmixerrel, kevergetjük, beletesszük, zöldségeket, fehéredésig, daraboljuk, babérlevél, hozzáadjuk, megszórjuk, fokhagymát, kikavarjuk, gyorsabban, nokedlivel, pépesítjük, Hozzáadjuk, sertéslapocka, gomba, szál sárgarépa, szál fehérrépa, darab zeller, hagyma, gerezd fokhagyma, mustár, tejföl, őrölt bors, babérlevél, ételízesítő, olaj,
Birsalmasajtos süti...
0 komment 10 ember kedveli
Húsvéti kiscsirke sonka mellé
1 komment 6 ember kedveli
Mák mousse
0 komment 1 ember kedveli
Fetás katonák
0 komment 5 ember kedveli
Egészséges máktorta
0 komment 7 ember kedveli
Lecsós húsgombóc
0 komment 6 ember kedveli
Burgonyás-sárgarépás tócsni
0 komment 3 ember kedveli
Mákos zserbó
0 komment 11 ember kedveli
Rostélyon sült húsrudacska
0 komment 1 ember kedveli
Káposztaropogós
0 komment 5 ember kedveli
Gombás raguval töltött haltekercs!
2 komment 6 ember kedveli
Müzlikeksz
0 komment 5 ember kedveli
Medvehagymás, sült paprikás kecskesajtkrém
0 komment 1 ember kedveli
Korpás zsömle
0 komment 2 ember kedveli
Cukkinisaláta...
1 komment 8 ember kedveli
A királynő tyúkhúslevese
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.