Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A zsemléket kis kockákra vágjuk és vajon megpirítjuk.az almákat meghámozzuk és lereszeljük.A túrót egy villa segítségével összetörjük,hozzáadjuk a cukrokat ,a tojást, jól összekeverjük, hozzáadjuk a reszelt almákat és a lisztet, majd a pirított zsemlekockákat.
Alaposan összedolgozzuk és egy fél órát pihentetjük.
Vizet forralunk amit kicsit megsózunk. Két kanál segítségével galuskákat szaggatunk a masszából és kifőzzük.amikor a galuskák feljönnek a víz felszínére még 2-3 percig főzzük ,majd a vízből kivéve lecsöpögtetjük.
Ezután porcukros darált mákba forgatjuk ,és már tálalhatjuk is.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ha két kanál segítségével formázzuk a galuskákat tömörebbek lesznek és nem főnek szét!
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
ibicimama
2012.04.17 22:34
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
almákat meghámozzuk, villa segítségével, reszelt almákat, pirított zsemlekockákat, galuskák feljönnek, vízből kivéve, galuskákat tömörebbek, zsemlekockákat, lecsöpögtetjük, összedolgozzuk, összekeverjük, segítségével, segítségével, segítségével, lereszeljük, meghámozzuk, összetörjük, pihentetjük, megpirítjuk, tálalhatjuk, galuskákat, hozzáadjuk, hozzáadjuk, felszínére, tömörebbek, galuskákat, szaggatunk, feljönnek, masszából, forralunk, zsemléket, forgatjuk, porcukros, túró, szikkadt zsemle, leves alma, evőkanál liszt, csomag vaníliás cukor, 6dkg cukor, tojás, vagy margarin, mákos bundához, darált, porcukor,
|
|
|
|
|