Fogás: előétel, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A fetasajtot és a juhtúrót egy villa segítségével összetörjük és jól összekeverjük, majd a hűtőszekrényben hagyjuk ismét megdermedni. Amíg ez megtörténik, száraz serpenyőben enyhén pirítsuk meg a szezámmagot és tegyük félre, majd a dióbéllel ismételjük meg ugyanezt, annyi különbséggel, hogy ezt vágjuk finomra, és fújjuk ki belőle a mag finom hártyáját, ami esetleg keserű lehet. Ezután aprítsuk fel a kakukkfüvet és a metélőhagymát is, majd törjük durvára a borsot egy mozsárban.
Ha mindezzel megvagyunk, vegyük elő a sajtkeveréket és két olajozott evőkanál valamint a szintén beolajozott kezünk segítségével formájunk pingponglabdától valamivel kissebb golyókat a masszából. A kész golyókat célszerű sütőpapíron elhelyezni az ízesítésig. Ha kiszaggattuk az összeset, osszuk el őket hatfelé és mindegyik kupacot másik fűszerben, vagy magban hempergessük meg.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tálalásig célszerű hűtőszekrényben tárolni, hogy ne olvadjon meg.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.11 18:02
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
villa segítségével, hűtőszekrényben hagyjuk, dióbéllel ismételjük, szintén beolajozott, kész golyókat, pingponglabdától, hűtőszekrényben, hűtőszekrényben, összekeverjük, metélőhagymát, sajtkeveréket, segítségével, metélőhagyma, hempergessük, kiszaggattuk, segítségével, különbséggel, beolajozott, összetörjük, kakukkfüvet, sütőpapíron, megtörténik, megdermedni, serpenyőben, szezámmagot, pirosparika, megvagyunk, ismételjük, fetasajtot, elhelyezni, feketebors, fetasajt, juhtúró, friss kakukkfű, szezámmag, egész feketebors, metélőhagyma, pirosparika, marék dióbél, olaj,
|
|
|
|
|