Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Babos káposzta recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: több mint 3 óra, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1/2 kg tarkabab
» 1 kg savanyú káposzta
» 1 nagyobb füstölt csülök
» 2 közepes vöröshagyma
» babérlevél
» szemes fekete bors
» kevés pirospaprika
» zsiradék
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A babot ételízesítős vízben puhára főzzük, a csülköt is megfőzzük. Közben a hagymát megpucoljuk és szálasra vágjuk. A káposztát kimossuk, hogy ne legyen túl savanyú. A hagymát megdinszteljük a káposztával, babérlevéllel és a borssal. Ha kész enyhén megszórjuk pirospaprikával. Ha minden megfőtt, a babot leszűrjük, a csülköt 3 cm széles csíkokra szeleteljük. Egy tűzálló edénybe beletesszük a káposztát, összekeverjük a babbal és rátesszük a szeletelt főtt csülköt. A csülök főzőlevéből 2-3 merőkanállal meglocsoljuk és kb 1 óra alatt a sütőben összesütjük. Friss kenyérrel kínáljuk.
Megjegyzés / tipp:

Lehet bablevesből is készíteni, de akkor dupla mennyiségű bab és csülök kell, mert különben nem lesz a levesbe semmi. Ilyenkor nem teszek a káposztára pirospaprikát, mert a levesből merek rá. A további menet ugyan az, de így finomabb lesz, mert a bab és a csülök átveszi a levesben főtt zöldségek és fűszerek ízét.
1 komment 4 ember kedveli simonfai
2014.02.07 09:38
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
herbert-fam 2014.11.14. 16:43 (#1)
Nagy kedvencünk ez az étel (holnap is készítjük,már fő a bab és a csülök)
nem itt néztem a receptet,de pont így készítem.
Címkék
babot ételízesítős, hagymát megpucoljuk, káposztát kimossuk, hagymát megdinszteljük, babot leszűrjük, tűzálló edénybe, szeletelt főtt, csülök főzőlevéből, sütőben összesütjük, levesbe semmi, káposztára pirospaprikát, levesből merek, további menet, csülök átveszi, levesben főtt, pirospaprikával, megdinszteljük, babérlevéllel, pirospaprikát, összekeverjük, merőkanállal, ételízesítős, pirospaprika, meglocsoljuk, bablevesből, megpucoljuk, összesütjük, vöröshagyma, szeleteljük, beletesszük, káposztával, főzőlevéből, káposztára, megszórjuk, mennyiségű, babérlevél, megfőzzük, káposztát, készíteni, rátesszük, leszűrjük, tarkabab, savanyú káposzta, nagyobb füstölt csülök, közepes vöröshagyma, babérlevél, szemes fekete bors, kevés pirospaprika, zsiradék,
Húsos tészta
0 komment 2 ember kedveli
Kefires pogácsa
0 komment 3 ember kedveli
Krémes almás kocka
0 komment 1 ember kedveli
Magos pogácsa
0 komment 4 ember kedveli
Fokhagymás-diós lapcsánka
0 komment 6 ember kedveli
Firenzei borjúkotlett.
0 komment 1 ember kedveli
Aszalt szilvás csirkemell
0 komment 5 ember kedveli
Rozmaringos csirkemellbatyu.
0 komment 4 ember kedveli
Téli paradicsomleves betűtésztával
0 komment 3 ember kedveli
Bögrés diós
1 komment 21 ember kedveli
Tojásmentes bukták lekvárral töltve
0 komment 7 ember kedveli
Zöldséges tojásos rizs
0 komment 1 ember kedveli
Fűszeres padlizsánkrém...
0 komment 8 ember kedveli
Virslis kifli
0 komment 8 ember kedveli
Banán chutney
0 komment 2 ember kedveli
Citromos tiramisu.
1 komment 10 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.