Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Babos káposzta recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: több mint 3 óra, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1/2 kg tarkabab
» 1 kg savanyú káposzta
» 1 nagyobb füstölt csülök
» 2 közepes vöröshagyma
» babérlevél
» szemes fekete bors
» kevés pirospaprika
» zsiradék
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A babot ételízesítős vízben puhára főzzük, a csülköt is megfőzzük. Közben a hagymát megpucoljuk és szálasra vágjuk. A káposztát kimossuk, hogy ne legyen túl savanyú. A hagymát megdinszteljük a káposztával, babérlevéllel és a borssal. Ha kész enyhén megszórjuk pirospaprikával. Ha minden megfőtt, a babot leszűrjük, a csülköt 3 cm széles csíkokra szeleteljük. Egy tűzálló edénybe beletesszük a káposztát, összekeverjük a babbal és rátesszük a szeletelt főtt csülköt. A csülök főzőlevéből 2-3 merőkanállal meglocsoljuk és kb 1 óra alatt a sütőben összesütjük. Friss kenyérrel kínáljuk.
Megjegyzés / tipp:

Lehet bablevesből is készíteni, de akkor dupla mennyiségű bab és csülök kell, mert különben nem lesz a levesbe semmi. Ilyenkor nem teszek a káposztára pirospaprikát, mert a levesből merek rá. A további menet ugyan az, de így finomabb lesz, mert a bab és a csülök átveszi a levesben főtt zöldségek és fűszerek ízét.
1 komment 4 ember kedveli simonfai
2014.02.07 09:38
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
herbert-fam 2014.11.14. 16:43 (#1)
Nagy kedvencünk ez az étel (holnap is készítjük,már fő a bab és a csülök)
nem itt néztem a receptet,de pont így készítem.
Címkék
babot ételízesítős, hagymát megpucoljuk, káposztát kimossuk, hagymát megdinszteljük, babot leszűrjük, tűzálló edénybe, szeletelt főtt, csülök főzőlevéből, sütőben összesütjük, levesbe semmi, káposztára pirospaprikát, levesből merek, további menet, csülök átveszi, levesben főtt, pirospaprikával, megdinszteljük, babérlevéllel, pirospaprikát, összekeverjük, merőkanállal, ételízesítős, pirospaprika, meglocsoljuk, bablevesből, megpucoljuk, összesütjük, vöröshagyma, szeleteljük, beletesszük, káposztával, főzőlevéből, káposztára, megszórjuk, mennyiségű, babérlevél, megfőzzük, káposztát, készíteni, rátesszük, leszűrjük, tarkabab, savanyú káposzta, nagyobb füstölt csülök, közepes vöröshagyma, babérlevél, szemes fekete bors, kevés pirospaprika, zsiradék,
Tökös-mákos rolád narancsos-mascarponés krémmel.
0 komment 2 ember kedveli
hagymás- tejfölös csirke sajtbundában ,kukoricás rizzsel
0 komment 10 ember kedveli
Poékaleves !
0 komment 7 ember kedveli
Almás-sajtos göngyölt pulykamell
0 komment 5 ember kedveli
Húsos rakott burgonya
0 komment 5 ember kedveli
Narancskrémleves
0 komment 4 ember kedveli
Hamburger-csináld magad!-
0 komment 10 ember kedveli
Zellerkrémleves
1 komment 1 ember kedveli
Rákóczi túrós
0 komment 5 ember kedveli
Alufóliás harcsa
0 komment 5 ember kedveli
Márványos torta
0 komment 2 ember kedveli
Savanyúkáposztás egyben sült fasírt
0 komment 9 ember kedveli
pezsgő gyümölcs
0 komment 2 ember kedveli
Sonkás-tökmagos bucik
0 komment 1 ember kedveli
Gumi torta
0 komment 2 ember kedveli
Sóágyon sült csirke...
1 komment 12 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.