Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Birsalmasajt recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 5 főre
» 70 dkg cukor
» 1 kg birsalma péphez
» 1 evőkanál citromlé
» kevés fahéj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A birsalmákat alaposan megtisztítjuk, kivágjuk a hibás részeket és egészben feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. Főzési idő kb. 30 perc.
Amikor puhára főtt, eltávolítjuk a nem kívánt részeket, magházát azután összeturmixoljuk és újra feltesszük főni a cukorral (1 kg péphez 70 dkg cukrot számolunk) legalább egy negyed óráig lassú tűzön. Az aromája és a színe miatt teszünk bele egy evőkanál citromlevet. (pici fahéjat is lehet)
A sűrű masszát nem túl forrón, folpackkal kibélelt őzgerinc formába öntjük és hagyjuk megdermedni legalább egy napot. Formából kiborítva hagyjuk szikkadni, amíg ki nem szárad, néha meg is lehet fordítani.
Alufóliába csomagolva sokáig eláll.

Megjegyzés / tipp:

Apróra vágott dióval is lehet készíteni, akkor legalább 10 perccel előtte bele lehet dobni a tört diót, amitől egy kicsit megpuhul. Én most csak mellé tettem, így is ízletes volt.
0 komment 9 ember kedveli mildiko50
2012.01.12 04:25
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
birsalmákat alaposan, hibás részeket, negyed óráig, színe miatt, evőkanál citromlevet, sűrű masszát, tört diót, kicsit megpuhul, összeturmixoljuk, megtisztítjuk, eltávolítjuk, Birsalmasajt, megdermedni, citromlevet, birsalmákat, folpackkal, csomagolva, feltesszük, feltesszük, Alufóliába, fordítani, számolunk, kiborítva, készíteni, szikkadni, cukorral, magházát, megpuhul, részeket, őzgerinc, Formából, legalább, legalább, kibélelt, cukor, birsalma péphez, evőkanál citromlé, kevés fahéj,
Gombás-tejfölös borsos tokány
0 komment 10 ember kedveli
Bud Spencer kedvence
3 komment 52 ember kedveli
Cigányka
0 komment 4 ember kedveli
Pangasius brokkolival
0 komment 1 ember kedveli
Göngyölt karaj
1 komment 5 ember kedveli
Villányi babos nyúl.
0 komment 3 ember kedveli
Szatmári töltöttkáposzta
0 komment 9 ember kedveli
Szalagos fánk
1 komment 8 ember kedveli
Erzsébet királyné tortája
0 komment 3 ember kedveli
Prézlis túrógombóc
0 komment 5 ember kedveli
Túrósfánk
2 komment 12 ember kedveli
Tejszínes-spárgás penne.
0 komment 3 ember kedveli
Pasta mozzarella
0 komment 1 ember kedveli
Kávés rolád piskótából
0 komment 5 ember kedveli
Rakott tészta
0 komment 8 ember kedveli
Kókuszgolyó
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.