Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Mustáros-tejfölös sertésragu medvehagymás gombóccal recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 2 főre
» 10 dkg krumpli
» 1 teáskanál vaj
» 0,5 dl tejszín
» só
» fehérbors
» szerecsendió
» 15 dkg liszt
» 1 tojás
» 5 levél medvehagyma
» 5 dkg füstölt szalonna
» fél fej hagyma
» 5 dkg paprikás kolbász
» 15 dkg sertéshús (lapocka)
» 45 dkg (1 nagy pohár) tejföl
» 5 dkg zöldbab
» 5 dkg ecetes uborka
» 10 dkg fagyasztott zöldborsó
» 1 teáskanál mustár
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A szalonnát és a sertéshúst felcsíkozzuk, a hagymát vékonyan felszeleteljük, a kolbászt is félkarikákra vágjuk. A zöldbabot és az uborkát feldaraboljuk.

Egy nagy serpenyőbe tesszük a szalonnát, zsírját kiolvasztjuk. Rá mehet a hagyma és a kolbász, egy kicsit együtt kevergetjük. Rátesszük a húst, ha kifehéredett, ráöntjük a tejfölt. Ha rotyogni kezd, ráöntünk 1 pohár vizet. Ha így is felforrt, mehet bele a zöldbab, az uborka meg a borsó. Utána a mustár, megborsozzuk, megkeverjük. Alacsony lángon addig főzzük, míg megpuhul a hús. Időnként vizet öntünk hozzá, ha nagyon besűrűsödne.

Közben elkészítjük a gombócokat: megfőzzük a kockákra vágott krumplit, ha kész, a vajjal, a tejszínnel, sóval, fehérborssal, szerecsendióval krumplipürét készítünk (maradék is jó, nagyjából 15 dkg legyen). Ha kicsit kihűlt, hozzákeverünk 1 tojást, 15 dkg lisztet és kb. 5 levél felaprított medvehagymát. Megsózzuk.

Egy fazékban vizet forralunk, vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk, és a lobogó vízbe tesszük. Pár perc után érdemes óvatosan megkeverni, mert leragadhatnak. Ha feljöttek, lejjebb vesszük a lángot, és még 5 percig főzzük. A kész raguval tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon finom, mindenkinek ajánlom egy kellemes vasárnapi ebéd!!! :-)
0 komment 6 ember kedveli mike4
2012.03.29 09:12
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
sertéshúst felcsíkozzuk, hagymát vékonyan, uborkát feldaraboljuk, nagy serpenyőbe, kicsit együtt, kockákra vágott, fazékban vizet, lobogó vízbe, kész raguval, kellemes vasárnapi, szerecsendióval, felszeleteljük, feldaraboljuk, hozzákeverünk, leragadhatnak, félkarikákra, szerecsendió, megborsozzuk, medvehagymát, fehérborssal, kifehéredett, medvehagymás, kiolvasztjuk, krumplipürét, felcsíkozzuk, elkészítjük, medvehagyma, fagyasztott, mindenkinek, kevergetjük, besűrűsödne, felaprított, megkeverjük, megkeverni, gombócokat, sertéshúst, krumpli, teáskanál, tejszín, fehérbors, szerecsendió, liszt, tojás, levél medvehagyma, füstölt szalonna, hagyma, paprikás kolbász, sertéshús lapocka, nagy pohár tejföl, zöldbab, ecetes uborka, fagyasztott zöldborsó, teáskanál mustár,
Burgonyás cukkinis egytál !
0 komment 6 ember kedveli
Vegetáriánus bácskai rizses gomba
0 komment 7 ember kedveli
Habos krémes szelet
0 komment 4 ember kedveli
Gesztenyekrémes
1 komment 8 ember kedveli
" Ízek orgiája " steak.
0 komment 2 ember kedveli
Paradicsomos bab
0 komment 4 ember kedveli
Szent jános " kocka "
0 komment 13 ember kedveli
Lajcsi szelet
0 komment 2 ember kedveli
Csirkemellfilé túrós bundában
0 komment 1 ember kedveli
Meggyes piskóta
0 komment 6 ember kedveli
Krumplis pogácsa
2 komment 12 ember kedveli
Kozákvér
1 komment 2 ember kedveli
Gyümölcsös zabkása
0 komment 1 ember kedveli
Sós kifli variációk
0 komment 5 ember kedveli
Tökfőzelék
0 komment 5 ember kedveli
Bulgur gombával és csikemellel...
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.