Fogás: desszert, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az élesztőt a cukorral a langyos tejben felfuttatom ,
A liszthez adom a többi alapanyagot, s a felfuttatott élesztőt is, kidolgozom jól.
Amikor már hólyagos, akkor letakarom és meleg helyen kelesztem , legalább duplájára.
A megkelt tésztát 12 felé elosztom, s hosszúkásra kinyújtom , megkenem a lekvárral elkevert darával.( kb : 5 cm széles legyen )
Ezek után mint a csiga , úgy tekerem fel, s a muffin formába teszem ,( előtte kibéleltem papír kapszlival )
Így is még 15-20 percet kelesztem .
A tetejét megkenem tojással , s megsütöm kb : 25-30 perc alatt.
Amikor kihűlt, akkor porcukorral megszórom , tálalom .
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A kelt tészta egyszerű és finom , egy kis változatosság a formában sütés.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
|
|
|
|
0 komment
|
8 ember kedveli
|
ibolya58
2013.04.07 22:33
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
langyos tejben, liszthez adom, többi alapanyagot, felfuttatott élesztőt, megkelt tésztát, lekvárral elkevert, muffin formába, tetejét megkenem, kelt tészta, formában sütés, változatosság, tojássárgája, felfuttatott, töltelékhez, felfuttatom, porcukorral, alapanyagot, hosszúkásra, kapszlival, kidolgozom, olvasztott, kibéleltem, kelesztem, megszórom, lekvárral, kinyújtom, letakarom, duplájára, kelesztem, megsütöm, cukorral, tojással, hólyagos, megkenem, elkevert, elosztom, liszt, olvasztott, élesztő, cukor, vaníliás cukor, tojássárgája, töltelékhez, üveg sűrű lekvár, búzadara, kenéshez, tojás,
|
|
|
|
|