Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gombás-krémsajtos töltött batyu recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» A tésztához:
» 50 dkg finomliszt
» 1,5 dl tej
» 1 dl tejföl
» só
» 2,5 dkg élesztő
» 1 db tojás
» 5 cl étolaj
» 1 tk cukor
» A töltelékhez:
» 10 dkg füstölt szalonna
» 2 fej vöröshagyma
» 30 dkg gomba
» 25 dkg krémsajt
» só
» őrölt bors
» Kenéshez:
» 1 db tojás
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük.

Amíg a tészta kel elkészítjük a tölteléket. A gombát megmossuk, szeletekre vágjuk. A szalonnát és a vöröshagymát apróra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, míg teljesen elfövi a levét. Még melegen belekeverjük a kémsajtot és hagyjuk kihűlni.

A tésztát vékonyra nyújtjuk, kb 6×6 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére teszünk a töltelékből. A tészta sarkait felhajtjuk, széleit összenyomkodjuk.

A kis batyukat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 percet pihenni hagyjuk, majd felvert egész tojással lekenjük és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok hozzá!
0 komment 8 ember kedveli lilagondolatok
2016.04.11 21:27
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
élesztőt langyos, többi hozzávalóval, órát meleg, gombát megmossuk, vöröshagymát apróra, szalonnát kipirítjuk, szeletelt gombát, tésztát vékonyra, tészta sarkait, összenyomkodjuk, megdinszteljük, előmelegített, vöröshagymát, hozzávalóval, sütőpapírral, felfuttatjuk, belekeverjük, vöröshagyma, elkészítjük, töltelékből, négyzetekre, töltelékhez, kelesztjük, kipirítjuk, felhajtjuk, Hozzáadjuk, tölteléket, szeletekre, finomliszt, krémsajtos, kémsajtot, megsütjük, begyúrjuk, Mindegyik, tésztához, tésztához, finomliszt, tejföl, élesztő, tojás, étolaj, cukor, töltelékhez, füstölt szalonna, vöröshagyma, gomba, krémsajt, őrölt bors, Kenéshez, tojás,
Light Karácsonyi Fatörzs
0 komment 5 ember kedveli
Zacskós csirke burgonya hasábbal
0 komment 6 ember kedveli
Tojásmentes bukták lekvárral töltve
0 komment 7 ember kedveli
Akácvirág-ital
0 komment 8 ember kedveli
Hurkával töltött burgonya!
0 komment 3 ember kedveli
Karajba göngyölt velő rántva
0 komment 1 ember kedveli
Sült Kinder Maxi King
0 komment 2 ember kedveli
Gombakrémleves Debreceni kolbásszal
0 komment 2 ember kedveli
Finom forralt bor
1 komment 5 ember kedveli
TÜKÖRTOJÁS VIRSLIVEL
0 komment 11 ember kedveli
Burgonyakrémleves joghurtosan
0 komment 2 ember kedveli
Máglyarakás
0 komment 4 ember kedveli
Kéttúrós sajtos pogácsa
0 komment 3 ember kedveli
Egészséges máktorta
0 komment 7 ember kedveli
Nagyszerű sós lepény
0 komment 2 ember kedveli
Töltött kenyértekercs
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.