Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Húsvéti tojástorta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» A piskótához: 8 tojás
» 24 dkg liszt
» 20 dkg porcukor átszitálva
» csipet
» 1 teáskanál sütőpor
» 5-6 dkg olvasztott, de nem meleg vaj
» A krémhez: 1 csomag vaníliás pudingpor
» 4-5 evőkanál porcukor
» 3 dl tej
» 20 dkg tortabevonó étcsokoládé
» 25-30 dkg vaj
» A ragasztáshoz: 1 tojásfehérje, villával összekeverve
» A bevonáshoz: kb.1 kg marcipán (magam készítettem
» interneten talált leírások alapján),
» de meg is lehet venni.
» ételfesték
» cukormáz, sárga festékkel megfestve (jó sűrű legyen)
» rum
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A főzött csokikrémhez a pudingport a cukorral összekeverem, simára keverem 3 dl tejjel, besűrítem, hozzáadom a csokit, addig keverem, amíg elolvad a csoki. Időnként megkevergetem, amikor kihűlt, elektromos habverővel, a szoba hőmérsékletű vajjal habosra keverem. Félreteszem a hűtőbe.

Gáztepsiben vékony piskótalapot sütök, hagyom hűlni, majd kistányér nagyságú köröket vágok belőle. A kerek lapokat megkenem rumos oldattal, összerakom a lapokat a csokikrémmel, a tetejét nem kell krémezni. Rummal vagy rumos oldattal átkenem. Beteszem a hűtőbe, és legalább 2 órán át hagyom hűlni, hogy a torta jól megdermedjen és könnyebben lehessen faragni.

Ha kellőképpen kihűlt, éles késsel tojás alakúra formázom, megkenem krémmel vékonyan. Visszateszem a hűtőbe megint két órára. A megdermedt tortát vizes kézzel áthúzom, és beburkolom marcipánnal. Tetszés és főként ízlés szerint díszítem. A díszeket tojásfehérjével ragasztom a burkolathoz.
Megjegyzés / tipp:

Az ételfestéknél (legjobb a paszta állagú, de ha port veszel, csinálj belőle kevés vízzel vagy alkohollal jó sűrű pasztát, úgy gyúrd bele a marcipánba, és óvatos legyél vele, mert nagyon kevés kell belőle)
0 komment 6 ember kedveli mildiko50
2012.03.03 06:06
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
főzött csokikrémhez, cukorral összekeverem, szoba hőmérsékletű, kerek lapokat, hűtőbe megint, megdermedt tortát, díszeket tojásfehérjével, paszta állagú, tojásfehérjével, ételfestéknél, megkevergetem, összekeverve, tojásfehérje, ragasztáshoz, csokikrémmel, összekeverem, hőmérsékletű, megdermedjen, Visszateszem, piskótalapot, csokikrémhez, Gáztepsiben, étcsokoládé, marcipánnal, készítettem, kellőképpen, Félreteszem, burkolathoz, tortabevonó, marcipánba, átszitálva, bevonáshoz, beburkolom, habverővel, piskótához tojás, porcukor átszitálva, csipet, teáskanál sütőpor, olvasztott meleg, evőkanál porcukor, tortabevonó étcsokoládé, ételfesték,
Habos emeletes mákos
0 komment 5 ember kedveli
10 perces
0 komment 6 ember kedveli
Házilag marinált lazac friss salátával és graten öntettel
0 komment 2 ember kedveli
Kertész saláta
0 komment 1 ember kedveli
Diós papucsok
0 komment 7 ember kedveli
Zöldborsós csirkeragu leves
0 komment 4 ember kedveli
Őszibarack Krémleves
1 komment 2 ember kedveli
Császármorzsa kakaóval
0 komment 5 ember kedveli
Krémssajtos sütemény
0 komment 4 ember kedveli
Avokádókrém
0 komment 2 ember kedveli
Gyors tejfölös fánk
0 komment 20 ember kedveli
Szedres pite !
0 komment 11 ember kedveli
Vegetáriánus bácskai rizses gomba
0 komment 7 ember kedveli
Fácán leves
0 komment 1 ember kedveli
Dani szelet
0 komment 3 ember kedveli
Konyakmeggy bon-bon házilag
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.