Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lencsét beáztatom az este, másnap főzöm meg.
A szalonnát kis kockákra vágom fel és egy lábasban kisütöm,arra teszem rá a felkockázott hagymát is.Együtt pirítom majd kevés pirospaprikát szórok rá, felöntöm kevés vízzel.
Hozzáadom a lecsöpögtetett lencsét , felöntöm a sonka főzőlevével,s még vízzel is.A zöldségeket, babért is beleteszem.A sózással vigyázni kell ,mivel a sonkalé már sós.
Felteszem főni.Elég sokáig kell főzni.
Amikor már puha akkor tejfölösen behabarom.A tejfölt a liszttel jól kikeverem és a leveshez adom.Most teszem bele a zuzott fokhagymát is. Állandó keverés közben besűrűsödik.
Még apró galuskát szoktam bele főzni.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok hozzá !
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
ibolya58
2012.04.16 22:45
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
lencsét beáztatom, lábasban kisütöm, felkockázott hagymát, lecsöpögtetett lencsét, sonka főzőlevével, sózással vigyázni, leveshez adom, zuzott fokhagymát, lecsöpögtetett, pirospaprikát, vegyeszöldség, felkockázott, pirospaprika, zöldségeket, besűrűsödik, főzőlevével, Lencseleves, fokhagymát, beleteszem, tejfölösen, babérlevél, Hozzáadom, Felteszem, kikeverem, beáztatom, behabarom, fokhagyma, szalonnát, felöntöm, kockákra, lábasban, vigyázni, étvágyat, galuskát, lencse, szalonna, olaj, sóbors, gerzd fokhagyma, vegyeszöldség, babérlevél, liszt, maradék sonka+lé, tejföl, pirospaprika, hagyma,
|
|
|
|
|