Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Boros tepertős pogácsa recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 9 főre
» 1 dl tej
» 3 dkg élesztő
» 1 kiskanál cukor
» 50 dkg liszt
» 40 dkg tepertő
» 10 dkg margarin
» 0.5 dl fehérbor
» 1 dl tejföl
» 2 tojássárgája a kenéshez
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A langyos tejbe rakjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és 1 evőkanál lisztet, ezt összekeverjük, és meleg helyen megfuttatjuk, közben a tepertőt ledaráljuk.
A lisztet tálba szitáljuk, elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tejfölt, egy csipet sót, a bort és összegyúrjuk. (Ha nem elég rugalmas a tészta adjunk hozzá egy kis tejet.)
A tésztát kb. fél centisre kinyújtjuk, rákenjük a darált tepertőt, ízlés szerint kicsit megsózzuk, borsózzuk.
Felcsavarjuk a tésztát és téglalap alakúra kinyújtjuk, mindkét oldalát egymásra behajtjuk.
Félórát pihentetjük meleg helyen majd ezt a hajtogatást még háromszor megismételjük, és közöttük félórát pihentetjük a tésztát.
Végül ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, tetejét bevagdossuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét tojással megkenjük.

Megjegyzés / tipp:

Előmelegített sütőben 220 fokon kb. 20 percig sütjük.
0 komment 32 ember kedveli chopperos
2012.01.27 23:26
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
langyos tejbe, tepertőt ledaráljuk, lisztet tálba, felfuttatott élesztőt, tészta adjunk, darált tepertőt, tetejét tojással, belemorzsoljuk, összekeverjük, megismételjük, Előmelegített, tojássárgája, kiszaggatjuk, Felcsavarjuk, megfuttatjuk, felfuttatott, elmorzsoljuk, vastagságúra, összegyúrjuk, bevagdossuk, margarinnal, pihentetjük, szaggatóval, hajtogatást, pihentetjük, kinyújtjuk, ledaráljuk, hozzáadjuk, kinyújtjuk, kinyújtjuk, behajtjuk, háromszor, megkenjük, élesztő, kiskanál cukor, liszt, tepertő, margarin, fehérbor, tejföl, tojássárgája kenéshez,
Bécsi barack lepény
0 komment 1 ember kedveli
Kolbászos lepény !
1 komment 18 ember kedveli
Káposztalé leves
0 komment 2 ember kedveli
Briós
0 komment 11 ember kedveli
Bácskai csirkemáj pirított tarhonyával
0 komment 8 ember kedveli
Rakott tarja
0 komment 6 ember kedveli
Snidlinges,krémsajtos töltött borda
0 komment 3 ember kedveli
Franciasaláta kukoricával
0 komment 1 ember kedveli
Csirkemáj tejszínes gombamártással
3 komment 10 ember kedveli
Tarhonya leves paprikával
0 komment 6 ember kedveli
Képviselőfánk tejszínhabbal
0 komment 4 ember kedveli
Velős pirítós...
0 komment 3 ember kedveli
Csokoládéhab
0 komment 1 ember kedveli
Amerikai csokitorta
0 komment 24 ember kedveli
Almás krémes
1 komment 30 ember kedveli
Vaníliás linzer
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.