Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az almát a cukorra,kevés vizzel l és citromlével megpároljuk, nem túl puhára, kihűtjük. A tésztához valókból, rugalmas tésztát gyúrunk, lisztezett lapon 40X40 cm-es lappá nyújtjuk és 10x10 cm-es kockákra felvágjuk. A lapok egyik felére 2 kiskanál almát halmozunk, a széleket kissé megvizezzük és a négyzetek üres felét ráhajtjuk az almás részre, a széleket kissé összenyomjuk. Ha az alma nagyon "szaftos" lenne, akkor kevés kekszmorzsát szórunk a töltelékre...Tojássárgájáv al lekenjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és forró sütőpen pirulásig sütjük. Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
ha az almát párolás után leszüröm, nem kell hozzá morzsa.
Kb: 180 fokos sütőben sütöm addig mig egyenletes szint kap.
Garantálom,hogy nem marad másnapra!
|
|
|
|
0 komment
|
8 ember kedveli
|
ibolya58
2011.12.16 15:52
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tésztához valókból, lapok egyik, széleket kissé, négyzetek üres, almás részre, alma nagyon, almát párolás, Tojássárgájával, kekszmorzsát, sütőpapírral, összenyomjuk, citromlével, porcukorral, megvizezzük, megpároljuk, lisztezett, töltelékre, egyenletes, Garantálom, felvágjuk, tésztához, megszórva, ráhajtjuk, négyzetek, pirulásig, halmozunk, rugalmas, felvágva, kihűtjük, kockákra, Vaníliás, lekenjük, citromlé, alma kockákra felvágva, citromlé, cukor, izlés szerint fahéj, tészta, túró, olaj, tej, cukor, liszt, pici,
|
|
|
|
|