Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Birkapörkölt bográcsban recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 10 kg birkahús és belsőség 2,5 kg hagyma
» 20 dkg füstölt szalonna 10-12 gerezd fokhagyma
» 4-5 paradicsom 4-5 zöldpaprika
» 1 db csípős paprika 4 kanál őrölt pirospaprika (édes)
» só őrölt bors
» köménymag pár szál kakukkfű
» 1 dl száraz vörösbor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A szalonnát csíkokra vágjuk, zsírját kisütjük. A nagyobb darabokra vágott vöröshagymát a fokhagymával együtt megdinszteljük, és köménymagot is pirítunk rajta. A birkahúst hozzáadva addig pirítjuk, míg a hús elfehéredik. Az sem baj, ha néhol kicsit meg is pörkölődik (azért pörkölt). Sózzuk, borsozzuk, és csak annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje. Lassú tűzön sokáig főzzük. Nagyon fontos! Csak ugyanabból a birkából főzzünk. Kis korkülönbség is azt eredményezheti, hogy az egyik húsdarab megfő, míg a másik kemény marad.

A belsőséget 1 óra főzés után adjuk hozzá. Ha már kicsit puhult a hús, adhatunk hozzá zöldfűszert is. Legjobban a kakukkfű illik hozzá, de ízlés szerint más is tehető bele. Csípős paprikát ízlés szerint tegyünk bele.
Többször kóstoljuk meg!

Ha úgy érezzük, már majdnem megfőtt, a vörösborban elkeverjük az őrölt piros paprikát, és a pörköltre öntjük. A bor csersav tartalma a még szét nem főtt hagymát is szétrobbantja, amellett hogy különleges ízt ad pörköltünknek. Kevéssel a főzés vége előtt, nagyon vékonyra szelt vöröshagymát vagy újhagymát és néhány gerezd nagyon apróra vágott fokhagymát is adok hozzá ismét. A friss ízek szintén feldobják ételünket.
Megjegyzés / tipp:

Tálaláskor vékony karikára vágott hagymát, újhagymát, csípős paprikaszeleteket kínáljunk, külön tányéron. Mindenki kedvére ízesítheti.
0 komment 4 ember kedveli 53ilona
2013.08.17 14:39
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
szalonnát csíkokra, nagyobb darabokra, fokhagymával együtt, birkahúst hozzáadva, birkából főzzünk, egyik húsdarab, másik kemény, kakukkfű illik, vörösborban elkeverjük, őrölt piros, pörköltre öntjük, főzés vége, friss ízek, megdinszteljük, eredményezheti, pörköltünknek, szétrobbantja, Birkapörkölt, vöröshagymát, korkülönbség, vöröshagymát, fokhagymával, pirospaprika, zöldpaprika, elfehéredik, vörösborban, zöldfűszert, köménymagot, különleges, bográcsban, ízesítheti, Tálaláskor, pörkölődik, ugyanabból, elkeverjük, paradicsom, fokhagymát, belsőséget, borsozzuk, birkahús belsőség hagyma, paradicsom zöldpaprika, őrölt bors, köménymag szál kakukkfű, száraz vörösbor,
Gesztenyés álom
0 komment 5 ember kedveli
Házi medvehagymás sajt
0 komment 10 ember kedveli
Csokis pohárkrém
0 komment 3 ember kedveli
Szezámmagos csirke,mint a kínai konyhán
0 komment 84 ember kedveli
Csirkemell narancsmártással
2 komment 4 ember kedveli
Sajtos-sonkás karaj tekercsek.
0 komment 6 ember kedveli
Tésztasaláta sonkával
2 komment 5 ember kedveli
Kecskeméti csirke
0 komment 12 ember kedveli
Dióval töltött csirkecomb-csicsóka pudinggal-
0 komment 6 ember kedveli
Sajtleves
1 komment 1 ember kedveli
Epres pohárkrém
0 komment 2 ember kedveli
Fűszeres túrókrém rozskenyérrel
0 komment 2 ember kedveli
Amerikai krémes...
0 komment 27 ember kedveli
Krémes
0 komment 4 ember kedveli
Souvlaki (Szuflaki)
0 komment 2 ember kedveli
Zsemlegombóc
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.