Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kocsonya hagyományos módon recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 1 sertés fej
» 4 db láb
» 2 db csülök
» 0,40 dkg bőrke
» 2 db sertés farok
» 1 nagy fej hagyma
» 2 egész fokhagyma
» 1 maroknyi egészbors
» 20 dkg leveszöldség
» só
» pirospaprika
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A húsféléket leperzselem, megkapargatom, megmosom. A zöldségeket megtisztítom. Egy nagy fazékban odateszem a megtisztított húsféléket, a fűszerekkel, a sóval és a zöldségekkel együtt. Annyi hideg vizzel engedem fel, hogy ellepje.Ha elfő a leve, utántöltöm.Többször lehabozom, majd lassú tűzön puhára főzöm. Tetejét kicsi állás után lezsírozom, a levét tiszta fehér kendőn át tányérokba szűröm, a húst lecsontozva elosztom a tányérokba (a lé lepje el a húst). A kocsonya tetejét dermedés után paprikával szórom meg.
Megjegyzés / tipp:

Akár reggelire, vacsorára kiváló! Ha már kinn fagy akkor készítjük.Ne sózzuk meg nagyon, mert akkor nem alszik meg!!
3 komment 10 ember kedveli zsoka08
2011.12.13 09:44
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
idppp 2016.12.16. 16:06 (#3)
Ez a húsmennyiség nem 6, hanem 16 embernek is elég! A tányérban levő kocsonya nem átlátszó, mintha a pirospaprika benne főtt volna, de az biztos, hogy nem dermedés után lett megszórva! A receptben írtakkal ellentétben - "(a lé lepje el a húst)" - a húsokon nincs elegendő lé, kilátszanak! Nyugodtan sózzuk meg tetszés szerint, ettől az irdatlan mennyiségű, kifejezetten kocsonyához való hústól keményen meg fog dermedni. A 21. században már nem kell a fagyra várni, azért van a hűtőszekrény...
xamada 2011.12.17. 07:03 (#2)
magyarasia
Ezeknek a recepteknek a 98% a netről lett kimásolva és be illesztve.Tisztelet a kivételnek.Ha ezt a kocsonyát is megnézed 6 személyre van készítve egy csülök 6 személy magába,nem hogy kettő +a körmök
magyarasia 2011.12.16. 00:47 (#1)
Hozzászólás Küldése:
Nem kellene zsírt tenni a tetejére,
-A hagymát hova, mikor használja?
...azt csak hozzáfőzi, mivel majd úgyis leszűri??
Címkék
zöldségeket megtisztítom, nagy fazékban, megtisztított húsféléket, zöldségekkel együtt, levét tiszta, húst lecsontozva, kocsonya tetejét, megtisztított, megkapargatom, megtisztítom, zöldségekkel, leveszöldség, pirospaprika, zöldségeket, leperzselem, fűszerekkel, hagyományos, lecsontozva, húsféléket, lezsírozom, paprikával, tányérokba, húsféléket, tányérokba, utántöltöm, készítjük, odateszem, reggelire, vacsorára, fokhagyma, egészbors, lehabozom, fazékban, sertés, csülök, bőrke, sertés farok, nagy hagyma, egész fokhagyma, maroknyi egészbors, leveszöldség, pirospaprika,
Kráter szelet
0 komment 5 ember kedveli
Mikrós diós süti
0 komment 6 ember kedveli
Bundában sült alma
0 komment 2 ember kedveli
Céklafőzelék almával-burgonyával
2 komment 12 ember kedveli
Zöld palacsinta
0 komment 4 ember kedveli
Almás püspökkenyér
0 komment 5 ember kedveli
Barackos csiberagu
0 komment 3 ember kedveli
Lekváros-kakaós süti
0 komment 5 ember kedveli
Linzer dióval megszórva
0 komment 3 ember kedveli
Padlizsánkrém piritósra !
0 komment 9 ember kedveli
Mézes mákos süti
0 komment 2 ember kedveli
Hideg túrótorta sütés nélkül
2 komment 17 ember kedveli
Bakacsók
0 komment 5 ember kedveli
Olasz tojás
0 komment 7 ember kedveli
Baileys-likőr
2 komment 39 ember kedveli
Tepsis húsos burgonya
1 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.