Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Karfiolfelfújt recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg karfiol
» 1 hagyma
» 1 evőkanál vaj
» 1 evőkanál liszt
» 2 dl tejszín
» 2,5 dl zöldségleveskocka
» fél csokor petrezselyem
» 7 dkg reszelt sajt
» só, bors, szerecsendió
» 2 evőkanál vaj
» olaj a sütőformába
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Elkészítjük a zöldséglevest. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, a fekete részeit levágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, szeletekre vágjuk, és a karfiollal együtt forrásban lévő, sós vízben 5 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük és lecsöpögtetjük.
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a vajban megfonnyasztjuk, megszórjuk liszttel, felöntjük a zöldséglevessel és a tejszínnel, közepes hőmérsékleten állandóan kevergetve főzzük, amíg kissé besűrűsödik. Ekkor levesszük a tűzről, és belekeverjük a finomra vágott petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, és meghintjük szerecsendióval.
Tűzálló tálat vagy jénait kiolajozunk, a karfiolt és a krumplit egymásra rétegezve belerakjuk, meglocsoljuk a mártással, és megszórjuk reszelt sajttal. Vajforgácsokat rakunk a tetejére, és sütőben 180 fokon 30 perc alatt szép aranyszínűre sütjük.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon finom.
1 komment 5 ember kedveli astrea
2012.04.17 13:08
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
kotta70 2012.04.18. 02:30 (#1)
ha nem teszel bele tojást nem nevezheted felfújtnak ugyanis attól fújódik fel.
tüzröl levéve amikor a petrezsejmet teszed bele.keverj bele 3 egész tojást.
meglátod csodát tesz)))))))))))))
sütés közben a tojás felfújja az egésszet szebb és lazább szerkezetü lesz tölle.
Címkék
sütőformába Elkészítjük, karfiolt megtisztítjuk, fekete részeit, burgonyát meghámozzuk, karfiollal együtt, hagymát megtisztítjuk, vajban megfonnyasztjuk, finomra vágott, krumplit egymásra, szerecsendióval, zöldséglevessel, megfonnyasztjuk, Karfiolfelfújt, lecsöpögtetjük, Vajforgácsokat, petrezselymet, zöldséglevest, megtisztítjuk, hőmérsékleten, megtisztítjuk, szűrőkanállal, meglocsoljuk, szerecsendió, aranyszínűre, belekeverjük, petrezselyem, besűrűsödik, Elkészítjük, kiolajozunk, meghámozzuk, sütőformába, karfiollal, kevergetve, meghintjük, tejszínnel, karfiol, hagyma, evőkanál, evőkanál liszt, tejszín, zöldségleveskocka, csokor petrezselyem, reszelt sajt, bors szerecsendió, evőkanál, olaj sütőformába,
Magyaros gombaleves burgonyagombóccal !
0 komment 9 ember kedveli
Ravioli tejszínmártásban.
0 komment 5 ember kedveli
Tejbe sült csirke hús
0 komment 22 ember kedveli
Cibereleves
0 komment 3 ember kedveli
Boros-káposztás pogácsa
1 komment 17 ember kedveli
Borsos tokány tarhonyával
0 komment 4 ember kedveli
Brassói apró pecsenye...
1 komment 73 ember kedveli
Céklafőzelék almával-burgonyával
2 komment 12 ember kedveli
Krumplis tészta kicsit feldobva
3 komment 12 ember kedveli
Sopszka saláta uborkával
0 komment 3 ember kedveli
Csirkemell narancsmártással
2 komment 4 ember kedveli
Narancskrémleves
0 komment 4 ember kedveli
Túrókrémes fatörzs
0 komment 2 ember kedveli
Pokoli sertésragu
0 komment 9 ember kedveli
Göngyölt hús
0 komment 13 ember kedveli
frankfurti leves ahogy a Nagyi készíti
0 komment 20 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.