Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Karfiolfelfújt recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg karfiol
» 1 hagyma
» 1 evőkanál vaj
» 1 evőkanál liszt
» 2 dl tejszín
» 2,5 dl zöldségleveskocka
» fél csokor petrezselyem
» 7 dkg reszelt sajt
» só, bors, szerecsendió
» 2 evőkanál vaj
» olaj a sütőformába
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Elkészítjük a zöldséglevest. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, a fekete részeit levágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, szeletekre vágjuk, és a karfiollal együtt forrásban lévő, sós vízben 5 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük és lecsöpögtetjük.
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a vajban megfonnyasztjuk, megszórjuk liszttel, felöntjük a zöldséglevessel és a tejszínnel, közepes hőmérsékleten állandóan kevergetve főzzük, amíg kissé besűrűsödik. Ekkor levesszük a tűzről, és belekeverjük a finomra vágott petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, és meghintjük szerecsendióval.
Tűzálló tálat vagy jénait kiolajozunk, a karfiolt és a krumplit egymásra rétegezve belerakjuk, meglocsoljuk a mártással, és megszórjuk reszelt sajttal. Vajforgácsokat rakunk a tetejére, és sütőben 180 fokon 30 perc alatt szép aranyszínűre sütjük.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon finom.
1 komment 5 ember kedveli astrea
2012.04.17 13:08
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
kotta70 2012.04.18. 02:30 (#1)
ha nem teszel bele tojást nem nevezheted felfújtnak ugyanis attól fújódik fel.
tüzröl levéve amikor a petrezsejmet teszed bele.keverj bele 3 egész tojást.
meglátod csodát tesz)))))))))))))
sütés közben a tojás felfújja az egésszet szebb és lazább szerkezetü lesz tölle.
Címkék
sütőformába Elkészítjük, karfiolt megtisztítjuk, fekete részeit, burgonyát meghámozzuk, karfiollal együtt, hagymát megtisztítjuk, vajban megfonnyasztjuk, finomra vágott, krumplit egymásra, szerecsendióval, zöldséglevessel, megfonnyasztjuk, Karfiolfelfújt, lecsöpögtetjük, Vajforgácsokat, petrezselymet, zöldséglevest, megtisztítjuk, hőmérsékleten, megtisztítjuk, szűrőkanállal, meglocsoljuk, szerecsendió, aranyszínűre, belekeverjük, petrezselyem, besűrűsödik, Elkészítjük, kiolajozunk, meghámozzuk, sütőformába, karfiollal, kevergetve, meghintjük, tejszínnel, karfiol, hagyma, evőkanál, evőkanál liszt, tejszín, zöldségleveskocka, csokor petrezselyem, reszelt sajt, bors szerecsendió, evőkanál, olaj sütőformába,
Panna Cotta
0 komment 1 ember kedveli
Somlói galuska (egyszerűbben)
0 komment 1 ember kedveli
Sonkás krumpli lepény.
3 komment 4 ember kedveli
Párizsi szelet
0 komment 8 ember kedveli
Káposztás batyu...
0 komment 10 ember kedveli
Mandulás kekszes süti
0 komment 2 ember kedveli
Lencsés rizs, sült hagymával
1 komment 8 ember kedveli
Mozzarellával töltött virsli leveles tésztában
0 komment 5 ember kedveli
Tócsni másképp
0 komment 22 ember kedveli
Amerikai krémes
0 komment 3 ember kedveli
Görög bableves
0 komment 1 ember kedveli
Virslis-sonkás-sajtos kiflik...
0 komment 13 ember kedveli
Gesztenyekifli
0 komment 5 ember kedveli
Nizzai saláta
0 komment 1 ember kedveli
Borzas pogácsa
0 komment 15 ember kedveli
Saláta tojással és fűszeres öntettel...
0 komment 10 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.