Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Elkészítése:
Egy közepes méretű tepsibe szépen lerakjuk a háztartási kekszeket, úgy hogy kitöltse a tepsit teljesen (nekem 9*5 keksz nagyságú). 1,5 dl tejet, 2 ek. cukorral, 1 ek. rumaromával és 0,5 dl feketekávéval összekeverünk. Ha a tejet kicsit meglangyosítjuk, a cukor könnyebben feloldódik benne. Majd ezzel a keverékkel a tepsiben lévő kekszeket meglocsoljuk. Kicsit tocsogni fog, de nem baj, mert a keksz hamar felissza a keveréket. A karamellás pudingport 1 liter tejjel és 6 ek. cukorral megfőzzük és még forrón a kekszre öntjük. A Habtejszínt felverjük és 3/4 részét a már kihűlt puding tetejére simítjuk. A maradék habtejszínt összekeverjük a 4 db felolvasztott sport szelettel, ez kerül a legtetejére. Hideg helyre vagy hűtőbe tesszük 2 órára.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Az egészben a legnehezebb kivárni a két óra dermedési időt. Jó étvágyat hozzá!
|
|
|
|
1 komment
|
8 ember kedveli
|
picur83
2011.12.16 16:15
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
ibolyababa |
2011.12.17. 14:33 (#1) |
|
|
Nagyon finomnak és mutatósnak ígérkezik.Minden kép ki fogom próbálni. |
| |
|
|
|
közepes méretű, háztartási kekszeket, tepsit teljesen, tejet kicsit, cukor könnyebben, tepsiben lévő, keksz hamar, karamellás pudingport, kekszre öntjük, maradék habtejszínt, legnehezebb kivárni, meglangyosítjuk, felolvasztott, feketekávéval, összekeverünk, összekeverjük, meglocsoljuk, Habtejszínt, habtejszínt, Elkészítése, legnehezebb, rumaromával, legtetejére, Karamellás, keverékkel, feloldódik, könnyebben, feketekávé, pudingport, karamellás, háztartási, háztartási, karamellás, habtejszín, kekszeket, szelettel, dermedési, kocka alakú háztartási keksz, habtejszín, csomag karamellás pudingpor, evőkanál cukor, evőkanál rumaroma, feketekávé, sport szelet,
|
|
|
|
|