Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A margarint felolvasztjuk, hűlni hagyjuk. A tészta többi hozzávalójával együtt összegyúrjuk, lefóliázva 1/2 órára hűtőben pihentetjük.
Lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, először egyenesen, majd ferdén felvágjuk. Az így kapott rombuszok közepén 2 cm-es vágást ejtünk. Ezen a lyukon átfordítjuk/áthúzzuk a rombuszunk egyik végét/csücskét. Ha úgy tetszik, akkor mind a két csücsköt átfordíthatjuk.
Forró olajban pár perc alatt készre sütjük. Az olajba ne tegyünk egyszerre sokat, mert nagyon lehűtheti, és nem ez a cél, hanem, hogy szépen megsüljenek a csörögék.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon mutatós desszert.
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
viragbaba
2013.12.02 17:03
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
margarint felolvasztjuk, tészta többi, lyukon átfordítjuk, rombuszunk egyik, hozzávalójával, átfordíthatjuk, felolvasztjuk, összegyúrjuk, átfordítjuk, pihentetjük, megsüljenek, lefóliázva, rombuszunk, Lisztezett, tojássárga, felvágjuk, rombuszok, margarint, lehűtheti, egyszerre, felületen, egyenesen, téglalap, csörögék, nyújtjuk, áthúzzuk, desszert, csücsköt, csücskét, margarin, Rama margarin, liszt, cukor, csomag vaníliás cukor, csipet, tojássárga, evőkanál tejföl, evőkanál rumaroma, olaj,
|
|
|
|
|