Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Juhtúrós-mángoldos galuska. recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg friss mángold levél
» 25 dkg juhtúró
» 1 tojás
» 15 dkg parmezán sajt
» 7,5 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
» 7,5 dkg darált mandula
» 3 evőkanál mandulaforgács
» 5 dkg vaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A mángoldot megtisztítjuk, megmossuk, bő sós vízben 1 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. Konyhai törlőkendőn alaposan leszárítjuk, és apróra vágjuk.
A sütőt (ha van, grillsütőt) előmelegítjük 240 fokra (gázsütő 5. fokozat).
A juhtúrót, a mángoldot, a tojásokat, 10 dkg parmezánt összekeverünk. Beledolgozzuk a lisztet, a mandulát, és a tésztát sóval, borssal ízesítjük.
Nagy lábosban bő vizet forralunk. Készítünk egy próbagaluskát: két vizes evőkanál segítségével egy diónyi nagyságú galuskát szaggatunk a vízbe, és 10 percig főzzük. Ha szétesik, túl nedves volt, adjunk a tésztához még egy tojássárgáját és darált mandulát.
Lisztezett deszkára szaggatjuk a galuskákat, és a vízben kb. 5 percig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére.
A galuskákat leszűrjük, és egy tűzálló tálba egymás mellé rakosgatjuk. Megszórjuk a mandulaforgáccsal, apróbb darabokban a vajjal, és 5 perc alatt a sütőben megpirítjuk.
Megjegyzés / tipp:

Tálaláskor rászórjuk a maradék parmezánt.
0 komment 2 ember kedveli archangels-jophiel
2012.05.11 19:26
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
mángoldot megtisztítjuk, tésztát sóval, diónyi nagyságú, galuskákat leszűrjük, tűzálló tálba, sütőben megpirítjuk, maradék parmezánt, teljeskiőrlésű, lecsepegtetjük, mandulaforgács, tojássárgáját, előmelegítjük, Beledolgozzuk, összekeverünk, próbagaluskát, megtisztítjuk, segítségével, tönkölyliszt, megpirítjuk, rakosgatjuk, törlőkendőn, leszárítjuk, galuskákat, grillsütőt, Megszórjuk, darabokban, szaggatjuk, galuskákat, Tálaláskor, leöblítjük, Lisztezett, szaggatunk, tésztához, friss mángold levél, juhtúró, tojás, parmezán sajt, teljeskiőrlésű tönkölyliszt, darált mandula, evőkanál mandulaforgács,
Brokkolis-gombás csirkeragu
1 komment 1 ember kedveli
Néger kocka
0 komment 7 ember kedveli
Ízes krumplifőzelék
0 komment 3 ember kedveli
Tökös-mákos rolád narancsos-mascarponés krémmel.
0 komment 2 ember kedveli
Ribizlis-banános amerikai palacsinta
0 komment 1 ember kedveli
SONKÁS, SAJTOS TEKERCS
1 komment 8 ember kedveli
Gesztenyés pulyka
0 komment 2 ember kedveli
Amerikai brownie
0 komment 4 ember kedveli
Édes rizstorta
0 komment 1 ember kedveli
Mozart golyó
1 komment 7 ember kedveli
Alufóliás harcsa
0 komment 5 ember kedveli
Kolbásszal töltött karaj
1 komment 6 ember kedveli
Húsleves
1 komment 1 ember kedveli
Gombás raguval töltött haltekercs!
2 komment 6 ember kedveli
Húsvéti mini nyúl-kalács
1 komment 10 ember kedveli
Tejszínes gesztenyebomba-ahogy én készítem-
1 komment 30 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.