Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Juhtúrós-mángoldos galuska. recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg friss mángold levél
» 25 dkg juhtúró
» 1 tojás
» 15 dkg parmezán sajt
» 7,5 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
» 7,5 dkg darált mandula
» 3 evőkanál mandulaforgács
» 5 dkg vaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A mángoldot megtisztítjuk, megmossuk, bő sós vízben 1 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. Konyhai törlőkendőn alaposan leszárítjuk, és apróra vágjuk.
A sütőt (ha van, grillsütőt) előmelegítjük 240 fokra (gázsütő 5. fokozat).
A juhtúrót, a mángoldot, a tojásokat, 10 dkg parmezánt összekeverünk. Beledolgozzuk a lisztet, a mandulát, és a tésztát sóval, borssal ízesítjük.
Nagy lábosban bő vizet forralunk. Készítünk egy próbagaluskát: két vizes evőkanál segítségével egy diónyi nagyságú galuskát szaggatunk a vízbe, és 10 percig főzzük. Ha szétesik, túl nedves volt, adjunk a tésztához még egy tojássárgáját és darált mandulát.
Lisztezett deszkára szaggatjuk a galuskákat, és a vízben kb. 5 percig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére.
A galuskákat leszűrjük, és egy tűzálló tálba egymás mellé rakosgatjuk. Megszórjuk a mandulaforgáccsal, apróbb darabokban a vajjal, és 5 perc alatt a sütőben megpirítjuk.
Megjegyzés / tipp:

Tálaláskor rászórjuk a maradék parmezánt.
0 komment 2 ember kedveli archangels-jophiel
2012.05.11 19:26
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
mángoldot megtisztítjuk, tésztát sóval, diónyi nagyságú, galuskákat leszűrjük, tűzálló tálba, sütőben megpirítjuk, maradék parmezánt, teljeskiőrlésű, lecsepegtetjük, mandulaforgács, tojássárgáját, előmelegítjük, Beledolgozzuk, összekeverünk, próbagaluskát, megtisztítjuk, segítségével, tönkölyliszt, megpirítjuk, rakosgatjuk, törlőkendőn, leszárítjuk, galuskákat, grillsütőt, Megszórjuk, darabokban, szaggatjuk, galuskákat, Tálaláskor, leöblítjük, Lisztezett, szaggatunk, tésztához, friss mángold levél, juhtúró, tojás, parmezán sajt, teljeskiőrlésű tönkölyliszt, darált mandula, evőkanál mandulaforgács,
Túrógombóc
0 komment 5 ember kedveli
Fűszeres csirkemell mexikói körettel.
0 komment 3 ember kedveli
Tejszínes csirkecomb
0 komment 2 ember kedveli
Almás pite vékony omlós tésztával.
0 komment 15 ember kedveli
Zacskós leves Zax módra
1 komment 2 ember kedveli
Csokis sült alma
0 komment 6 ember kedveli
Sünik
2 komment 12 ember kedveli
Vörösboros csirke zöldségekkel !
0 komment 3 ember kedveli
Diós-habos sütemény
3 komment 85 ember kedveli
Tiramisu tojás nélkül
1 komment 6 ember kedveli
Almás bögrés
1 komment 19 ember kedveli
Fűszeres hússal töltött burgonyalepény
0 komment 12 ember kedveli
sajtos csirkemellfilé
0 komment 5 ember kedveli
Pilóta keksz
0 komment 2 ember kedveli
Bográcsos hallecsó
1 komment 3 ember kedveli
Édesburgonyás penne, füstölt hússal.
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2017 TVN.HU Kft.