Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Juhtúrós-mángoldos galuska. recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg friss mángold levél
» 25 dkg juhtúró
» 1 tojás
» 15 dkg parmezán sajt
» 7,5 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
» 7,5 dkg darált mandula
» 3 evőkanál mandulaforgács
» 5 dkg vaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A mángoldot megtisztítjuk, megmossuk, bő sós vízben 1 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. Konyhai törlőkendőn alaposan leszárítjuk, és apróra vágjuk.
A sütőt (ha van, grillsütőt) előmelegítjük 240 fokra (gázsütő 5. fokozat).
A juhtúrót, a mángoldot, a tojásokat, 10 dkg parmezánt összekeverünk. Beledolgozzuk a lisztet, a mandulát, és a tésztát sóval, borssal ízesítjük.
Nagy lábosban bő vizet forralunk. Készítünk egy próbagaluskát: két vizes evőkanál segítségével egy diónyi nagyságú galuskát szaggatunk a vízbe, és 10 percig főzzük. Ha szétesik, túl nedves volt, adjunk a tésztához még egy tojássárgáját és darált mandulát.
Lisztezett deszkára szaggatjuk a galuskákat, és a vízben kb. 5 percig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére.
A galuskákat leszűrjük, és egy tűzálló tálba egymás mellé rakosgatjuk. Megszórjuk a mandulaforgáccsal, apróbb darabokban a vajjal, és 5 perc alatt a sütőben megpirítjuk.
Megjegyzés / tipp:

Tálaláskor rászórjuk a maradék parmezánt.
0 komment 2 ember kedveli archangels-jophiel
2012.05.11 19:26
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
mángoldot megtisztítjuk, tésztát sóval, diónyi nagyságú, galuskákat leszűrjük, tűzálló tálba, sütőben megpirítjuk, maradék parmezánt, teljeskiőrlésű, lecsepegtetjük, mandulaforgács, tojássárgáját, előmelegítjük, Beledolgozzuk, összekeverünk, próbagaluskát, megtisztítjuk, segítségével, tönkölyliszt, megpirítjuk, rakosgatjuk, törlőkendőn, leszárítjuk, galuskákat, grillsütőt, Megszórjuk, darabokban, szaggatjuk, galuskákat, Tálaláskor, leöblítjük, Lisztezett, szaggatunk, tésztához, friss mángold levél, juhtúró, tojás, parmezán sajt, teljeskiőrlésű tönkölyliszt, darált mandula, evőkanál mandulaforgács,
Narancsos kacsasült
0 komment 1 ember kedveli
burgonyás kisbukta!
0 komment 8 ember kedveli
Részeg Izidor
0 komment 2 ember kedveli
Ravioli tejszínmártásban.
0 komment 5 ember kedveli
Káposztás rétes, borsos mártással
0 komment 6 ember kedveli
Burgonyás csoda
0 komment 21 ember kedveli
Barackos-körtés piskóta
0 komment 4 ember kedveli
Meggyes pite
0 komment 21 ember kedveli
Debreceni sült oldalas
0 komment 4 ember kedveli
Csokis-narancsos muffin
0 komment 1 ember kedveli
Majonézes, zöldséges "tojásos " őzgerinc !
0 komment 24 ember kedveli
Mákos krémes sütemény
0 komment 12 ember kedveli
Sült csirke fokhagymamártással
0 komment 8 ember kedveli
Almás vagdalthús baconbe tekerve!
1 komment 8 ember kedveli
Mákos- banános sütemény
0 komment 3 ember kedveli
Újévi töltött malac...
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2017 TVN.HU Kft.