Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Céklaleves gerslis húsgombóccal recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 2 db cékla
» 1 db sárgarépa
» 1 db fehérrépa
» 1 db vöröshagyma
» 2-3 gerezd fokhagyma
» 30 dkg darált hús( sertés pulyka vagy csirkemell)
» 1 marék gersli(árpagyöngy de rizs is lehet
» 1 db tojás
» 2 db húsleveskocka
» 2-3 babérlevél
» 7 dl víz,só
» őrölt bors
» 2 dl almalé
» olívaolaj
» A tálaláshoz tejföl és torma keveréke
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A céklát és a zöldségeket megtisztítjuk, majd ízlés szerint felkockázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk.

A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az egész tojást és a gerslit, és jól összedolgozzuk. Ezután vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle.

Egy edényben 2-3 evőkanál olívaolajon a vöröshagymát üvegesre pároljuk. Amikor már kellően megpárolódott, először hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a feldarabolt céklát és zöldségeket. Alaposan összeforgatjuk, és pár percig együtt tovább pároljuk. Közben ízlés szerint megszórjuk sóval és őrölt borssal. Ezután felöntjük a vízzel és az almalével, majd beletesszük a húsleveskockát és a húsgombócokat.

Szép lassan készre főzzük, kb. 1 óra alatt puhára fő a húsgombóc és a zöldségek is.

Közben a tejfölt és az reszelt tormát alaposan összekeverjük. Tálaláskor a meleg leves tetejére kanalazzuk a tejfölös-tormát, majd jó étvággyal elfogyasztjuk.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok.
0 komment 11 ember kedveli feviroza
2015.08.24 09:23
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tálaláshoz tejföl, zöldségeket megtisztítjuk, fokhagymát megpucoljuk, darált húst, egész tojást, vöröshagymát üvegesre, apróra vágott, feldarabolt céklát, reszelt tormát, meleg leves, összedolgozzuk, húsleveskockát, összeforgatjuk, összekeverjük, húsleveskocka, elfogyasztjuk, húsgombócokat, megtisztítjuk, megpárolódott, húsgombóccal, felkockázzuk, vöröshagymát, vöröshagymát, zöldségeket, megpucoljuk, felaprítjuk, olívaolajon, feldarabolt, beletesszük, zöldségeket, vöröshagyma, csirkemell, Tálaláskor, hozzáadjuk, hozzáadjuk, kanalazzuk, cékla, sárgarépa, fehérrépa, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, tojás, húsleveskocka, babérlevél, vízsó, őrölt bors, almalé, olívaolaj,
Régimódi krumplis palacsinta
0 komment 12 ember kedveli
Tepsiben sült szilvásgombóc
0 komment 15 ember kedveli
Kecskeméti barack melegen
0 komment 2 ember kedveli
Hókifli
0 komment 10 ember kedveli
Charlotte royal
0 komment 3 ember kedveli
Káposztás pogácsa
0 komment 9 ember kedveli
Fűszeres csirkemell !
0 komment 4 ember kedveli
Almás karamellás kocka!
0 komment 6 ember kedveli
Töltött csirkevagdalt !
0 komment 3 ember kedveli
Halászlé kiadósan, finoman
0 komment 1 ember kedveli
Szabolcsi töltött káposzta kelkáposztával
0 komment 3 ember kedveli
Tejszínes piskóta torta , sütés nélkül
1 komment 20 ember kedveli
sütőtök-krémleves
0 komment 6 ember kedveli
Brokkoli szósz
0 komment 3 ember kedveli
Villámgyors túrótorta
0 komment 4 ember kedveli
Tabáni saláta
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.