Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Pulykaragu májas burgonyagombóccal recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 40 dkg pulykanyesedék
» 15 dkg vegyes zöldség
» 3 dkg vöröshagyma
» pirospaprika
» 10 dkg zsír
» 3 dkh liszt
» 1 dl tejföl
» só
» fél csokor petrezselyemzöld
» A gombóchoz:
» 30 dkg burgonya
» 8 dkg liszt
» 5 dk zsír
» 1 tojássárga
» 10 dkg szárnyasmáj
» só
» bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A húst megmossuk,apróra vágjuk,és kevés sós vízben megfőzzük .Leszűrjük és leöblítjük hideg vízzel.A vöröshagymát apróra vágjuk,felhevített zsiradékon megdinszteljük,majd megszórjuk pirospaprikával.és beletesszük a húst.Kissé lepirítjuk,felengedjük kevés hideg vízzel,hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott zöldségeket.Készre pároljuk,behabarjuk a liszttel csomómentesen kevert tejföllel, majd megszórjuk a felaprított petrezselyemzölddel.
A burgonyát sós vízben megfőzzük,lecsöpögtetjük,m ajd áttörjük.Sóval és borssal fűszerezzük, majd összegyúrjuk a tojássárgájával a liszttel kevés zsírral és az elkapart csirkemájjal.Apró gombócokat formálunk belőle,sós vízben kifőzzük,majd a ragu mellé kínáljuk
Megjegyzés / tipp:

Salátával nagyon finom
0 komment 1 ember kedveli erzsikepuskas
2013.11.19 17:50
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
húst megmossuk, vöröshagymát apróra, liszttel csomómentesen, liszttel kevés, elkapart csirkemájjal, ragu mellé, petrezselyemzöld, tojássárgájával, pirospaprikával, megdinszteljük, lecsöpögtetjük, pulykanyesedék, csomómentesen, megtisztított, vöröshagymát, felkockázott, összegyúrjuk, csirkemájjal, pirospaprika, beletesszük, vöröshagyma, felengedjük, fűszerezzük, zöldségeket, szárnyasmáj, felhevített, felaprított, zsiradékon, behabarjuk, hozzáadjuk, megszórjuk, tojássárga, pulykanyesedék, vegyes zöldség, vöröshagyma, pirospaprika, zsír, liszt, tejföl, csokor petrezselyemzöld, gombóchoz, burgonya, liszt, zsír, tojássárga, szárnyasmáj, bors,
Pehelykönnyű túrós pite
0 komment 5 ember kedveli
Scsí leves Barátom kedvence
0 komment 12 ember kedveli
Dinnye szelet
0 komment 4 ember kedveli
Csípős-mézes csirke rizsgolyóval
1 komment 17 ember kedveli
Csikós tokány
0 komment 15 ember kedveli
Burgonyafánk
0 komment 22 ember kedveli
Almás mézes
0 komment 3 ember kedveli
Tepsis rakott zöldség.
0 komment 6 ember kedveli
Zöldborsós Penne
0 komment 1 ember kedveli
Lucskos káposzta másképpen
1 komment 10 ember kedveli
Túrós kifli
0 komment 3 ember kedveli
Húsgombóc paradicsomos gombával!
0 komment 9 ember kedveli
Kelt szilvás lepény
0 komment 7 ember kedveli
Francia hagymás pite
0 komment 4 ember kedveli
Sonkás-zöldséges tészta
1 komment 2 ember kedveli
Magos pogácsa
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.