Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A vizet keverjük el a mézzel, morzsoljuk bele az élesztőt és futassuk fel.
A lisztet szitáljuk egy tálba, adjuk hozzá a sót, az olívaolajat és az élesztős vizet. Gyúrjunk belőle tésztát, majd kb. 10 percig dagasszuk, amíg egy rugalmas, selymes tésztát nem kapunk.
Takarjuk le és szobahőmérsékleten hagyjuk a duplájára kelni.
Ha a tészta megkelt, osszuk el 8 részre és formázzunk belőlük kis 0,5 cm vastagságú tésztakorongokat, majd süssük ki őket forró, bő olajban.
Amint kivettük a "lángost" az olajból itassuk le róla a rajta maradt zsiradékot, majd kenjük meg azonnal paradicsommal, szórjuk meg felkockázott sajttal, friss bazsalikomlevéllel és toljuk be néhány percre a grillbe (sütő grill fokozat, de ha nincs ilyen funkció, akkor csak szimplán a sütőbe), amíg a sajt megolvad.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
haaapci
2012.09.25 16:39
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
vizet keverjük, lisztet szitáljuk, élesztős vizet, duplájára kelni, tészta megkelt, olajból itassuk, rajta maradt, sajt megolvad, tésztakorongokat, paradicsomszósz, paradicsommal, tönkölyliszt, felkockázott, olívaolajat, morzsoljuk, bazsalikom, mozzarella, formázzunk, zsiradékot, vastagságú, feltéthez, dagasszuk, szitáljuk, duplájára, olívaolaj, megolvad, keverjük, Takarjuk, élesztőt, szimplán, futassuk, rugalmas, kivettük, sütéshez, tönkölyliszt, friss élesztő, olívaolaj, langyos, olaj sütéshez, paradicsomszósz, bazsalikom, mozzarella feltéthez,
|
|
|
|
|