Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A vajat a cukorral habosra keverjük,majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat,mindegyikkel jól kikeverve.A végén beletesszük a citromhéjat is.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a vajas-cukros-tojásos masszába,vigyázva nehogy összetörjön.
Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet,elkeverjük.
Vajjal kikent, lisztezett tepsibe simítjuk(kb.1 cm vastagon álljon a tészta a tepsiben)
A tetejét megszórjuk durvára vágott dióval vagy mandulával.
Közepesnél kicsit erősebb tűzön kb .fél óra alatt megsütjük
Miután kihűlt pogácsa szaggatóval félholdakat(kifliket) szaggatunk belőle.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A sütemény sokáig eláll.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.01.09 10:08
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tepsi kikenéséhez, cukorral habosra, végén beletesszük, tojásfehérjéket kemény, sütőporos lisztet, tetejét megszórjuk, sütemény sokáig, tojásfehérjéket, Hozzászitáljuk, tojássárgákat, beleforgatjuk, mindegyikkel, összetörjön, kikenéséhez, szaggatóval, félholdakat, beletesszük, citromhéjat, mandulával, megszórjuk, hozzáadjuk, szaggatunk, lisztezett, Közepesnél, elkeverjük, késhegynyi, kikeverve, egyesével, sütőporos, megsütjük, cukorral, keverjük, kifliket, vaj, liszt, porcukor, tojás, késhegynyi sütőpor, citrom reszelt héja, darálva, vagy mandula tetejére, liszt tepsi kikenéséhez,
|
|
|
|
|