Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A vajat megolvasztjuk, és kikenjük vele a muffinformát. A maradék vajat hagyjuk kihűlni. Az almát meghámozzuk, húsát apró kockákra vágjuk.
Összekeverjük a cukrot a liszttel, a sütőporral, 1 teáskanál fahéjjal, egy csipet sóval, és végül az almát is beledolgozzuk. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a vajat és a tejet. Kanalanként a lisztes-almás keverékbe dolgozzuk úgy, hogy ne túl folyékony masszát kapjunk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A masszát a muffinformába szedjük, és a sütő középső rácsán kb. 30-35 percig sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A maradék fahéjjal megszórva kínáljuk.
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
redrozsa
2012.06.17 09:06
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
vajat megolvasztjuk, maradék vajat, almát meghámozzuk, csipet sóval, tojásokat felverjük, lisztes-almás keverékbe, muffinformába szedjük, sütő középső, Összekeverjük, előmelegítjük, muffinformába, beledolgozzuk, megolvasztjuk, muffinformát, Kanalanként, meghámozzuk, hozzáadjuk, sütőporral, dolgozzuk, folyékony, keverékbe, teáskanál, tojásokat, savanykás, teáskanál, megszórva, felverjük, kikenjük, darabhoz, kínáljuk, fahéjjal, kockákra, liszttel, fahéjjal, darabhoz, savanykás alma, cukor, liszt, csomag sütőpor, teáskanál őrölt fahéj, tojás,
|
|
|
|
|