Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Páratlan töltött alma recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 4 db nagyobb alma
» 10 dkg rizs
» 4 dl tej
» 1 citrom
» 5 dkg aszalt barack
» 5 dkg mazsola
» 8 dkg cukor
» 1 dl tejszín
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az almákat elfelezzük,a magházat kiemeljük és az alma húsát karalábévájóval kiszedjük úgy,hogy 1 cm vastag fala maradjon
Citromlével ízesített vízben félpuhára főzzük.A rizst megmossuk és a tejben megfőzzük. Az aszalt barackot a mazsolával együtt felaprítjuk,a citrom héját lereszeljük.A kihűlt tejberizst ízesítjük a cukorral a reszelt citromhéjjal és összekeverjük az almadarabkákkal és az összevágott aszalt gyümölccsel,végül beleforgatjuk a tejszínből vert kemény habot.
Az almákat lecsöpögtetjük és üregükkel fölfelé üvegtálra ültetjük.A magház helyére halmozzuk a tejszínes rizst. Behűtve kínáljuk.
Megjegyzés / tipp:

Az üvegtál szélét díszíthetjük málna (kompót)szemekkel.
0 komment 2 ember kedveli erzsikepuskas
2013.11.26 10:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
almákat elfelezzük, magházat kiemeljük, alma húsát, rizst megmossuk, tejben megfőzzük, aszalt barackot, mazsolával együtt, citrom héját, kihűlt tejberizst, reszelt citromhéjjal, összevágott aszalt, tejszínből vert, almákat lecsöpögtetjük, magház helyére, tejszínes rizst, üvegtál szélét, karalábévájóval, almadarabkákkal, lecsöpögtetjük, beleforgatjuk, összekeverjük, díszíthetjük, citromhéjjal, lereszeljük, Citromlével, gyümölccsel, összevágott, felaprítjuk, tejberizst, tejszínből, elfelezzük, mazsolával, üregükkel, kiszedjük, halmozzuk, ízesített, félpuhára, megfőzzük, ízesítjük, megmossuk, tejszínes, üvegtálra, nagyobb alma, rizs, citrom, aszalt barack, mazsola, cukor, tejszín,
Mustáros-gombás csirkemáj
0 komment 9 ember kedveli
Pikáns sonkás sertéscsíkok párolt rizzsel.
0 komment 1 ember kedveli
Fűszeres narancs
0 komment 1 ember kedveli
Rántott karfiol
0 komment 2 ember kedveli
Ír kávé
0 komment 2 ember kedveli
Darált hússal és kecskesajttal töltött padlizsán...
1 komment 1 ember kedveli
májjal töltött csirkecomb
0 komment 11 ember kedveli
Morgós csúcs
0 komment 5 ember kedveli
Tárkonyos raguleves kapros túrógombóccal
0 komment 6 ember kedveli
Feketeerdő torta
0 komment 5 ember kedveli
Tárkonyos sertésraguleves
0 komment 3 ember kedveli
Ötperces túrós
0 komment 19 ember kedveli
Erdélyi borjútokány
0 komment 3 ember kedveli
Isteni finom marhahús leves
1 komment 1 ember kedveli
Illatos gombaleves.
0 komment 3 ember kedveli
Töltött fasírt
1 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.