Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Töltött dagadó recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 9 főre
» 1 kg sertésdagadó
» 4 db zsemle
» 4 db tojás
» 2 dkg
» o,2 dkg törött bors
» fél csomó petrezselyemzöld
» 8 dkg zsír
» 5 dkg vöröshagyma
» 15 dkg sertésmáj
» 15 dkg főtt füstölt hús
» 0,5 dkg paprika
» 3dkg
» 12 dkg zsír
» 15 dkg füstölt szalonna
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A dagadót hosszú éles késsel felszúrjuk. A beáztatott és kinyomkodott zsemlékhez hozzáütjük a tojásokat, sóval, borssal és petrezselyemmel ízesítjük, majd jól összedolgozzuk.
Apróra vágott hagymát zsíron megfuttatunk, hozzáadjuk a durvára darált májat, és ha ez megpirult, a kis kockákra vágott füstölt húst is. Végül kevés paprikával meghintjük, majd ezzel a töltelékkel töltjük meg a dagadót. Megnyomkodjuk, hogy a töltelék egyenletesen elosztódjék benne, majd a nyílást bevarrjuk, a húst megsózzuk. Felhevített zsírban mindkét oldalát megsütjük, majd kevés vizet téve alá, középmeleg sütőben készre sütjük.
Tálalás előtt eltávolítjuk a cérnát, a húst éles késsel felszeleteljük, és leöntjük apró kockákra vágott, megsütött szalonnával és annak zsírjával, végül saját pecsenyelevével körülöntjük.
Megjegyzés / tipp:

Bármilyen körettel tálalharjuk, de hidegen is, külön burgonyasalátát adhatunk mellé, pl. az aszpikosat, amit már régebben beírtam.
0 komment 6 ember kedveli lilagondolatok
2014.11.03 23:14
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
dagadót hosszú, durvára darált, töltelékkel töltjük, töltelék egyenletesen, nyílást bevarrjuk, húst megsózzuk, húst éles, petrezselyemzöld, burgonyasalátát, pecsenyelevével, petrezselyemmel, összedolgozzuk, felszeleteljük, Megnyomkodjuk, eltávolítjuk, egyenletesen, sertésdagadó, kinyomkodott, megfuttatunk, vöröshagyma, körülöntjük, szalonnával, Felhevített, töltelékkel, tálalharjuk, elosztódjék, beáztatott, középmeleg, felszúrjuk, aszpikosat, zsemlékhez, meghintjük, paprikával, sertésdagadó, zsemle, tojás, törött bors, csomó petrezselyemzöld, zsír, sertésmáj, főtt füstölt, zsír, füstölt szalonna,
Édes rizstorta
0 komment 1 ember kedveli
Császárfánk
0 komment 8 ember kedveli
Darált hússal rakott krumpli
0 komment 5 ember kedveli
Mustáros -fokhagymás mártásban sült csirkecomb
2 komment 15 ember kedveli
Almás habos sütemény
0 komment 4 ember kedveli
Nektarinos rizshasáb
0 komment 12 ember kedveli
Gyümölcsrizs
0 komment 3 ember kedveli
Dió bomba
0 komment 17 ember kedveli
Cigánytokány babbal
0 komment 2 ember kedveli
Töltött sajttekercs tavaszi salátával
0 komment 7 ember kedveli
Mézes pulykacomb
2 komment 5 ember kedveli
Húsgombócok paradicsomszószban
0 komment 1 ember kedveli
Hóember tejberizsből-az unokáim kedvence-
0 komment 9 ember kedveli
Túrós- mákos béles
0 komment 3 ember kedveli
Diós-almás rétes
0 komment 5 ember kedveli
Banán palacsinta
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.