Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Disznótoros káposzta recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 3 főre
» 1-1,5 kg. sertéshús ( tarja, oldalas, porcogós húsrészek, stb.)
» 1,5 kg. savanyú káposzta
» 3 -4 kanálnyi kisütött sertészsír
» 3 nagy fej vöröshagyma
» 2-3 cikk fokhagyma
» só
» 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika
» 1 kiskanál csípős paprikapor (vagy 1-2 db. szárított, hegyes csípős paprika)
» 10-12 szem egész fekete bors
» 1 kiskanál őrölt fekete bors
» 1 kiskanál köménymag
» 3 - 4 db. babérlevél
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Nagy fazékba teszünk a kisülő zsírból és ha forró a nagyobbra darabolt vöröshagymát belerakjuk, kicsit dinszteljük. Ezt követően a darabolt hús következik. Együtt pároljuk. Ha a hagyma megdinsztelődött a tűzről félre húzva elkeverjük benne a fűszerpaprikákat, az őrölt borsot. Hozzárakjuk a leves savanyú káposztát, a szemes borsot, babérlevelet és a köménymagot.Ha szükséges kevés sóval is ízesítjük. Jól összekeverjük. Lassú tűzön, lefedve készre főzzük.
Megjegyzés / tipp:

Disznótorban készített étel. Ha a káposzta nagyon savanyú, akkor átmossuk. Ha nincs elegendő leve, akkor kevés vizet öntünk az étel alá. Erdélyben kemencében és cserépedényben készítették.Itt kevés morzsolt csomborral (borsika fűvel) is megszórták a főzés közben. Volt olyan hely is, ahol szárított hirip (tinóru) gombát is raktak bele, amit előzetesen beáztattak. Ekkor az áztató levet is felhasználták, hígításra.
0 komment 10 ember kedveli kepenyestibor
2011.12.18 12:17
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kisülő zsírból, nagyobbra darabolt, hagyma megdinsztelődött, tűzről félre, őrölt borsot, leves savanyú, szemes borsot, káposzta nagyon, főzés közben, áztató levet, fűszerpaprikákat, megdinsztelődött, cserépedényben, felhasználták, fűszerpaprika, összekeverjük, Disznótorban, babérlevelet, vöröshagymát, dinszteljük, vöröshagyma, Disznótoros, készítették, Hozzárakjuk, köménymagot, kemencében, csomborral, megszórták, paprikapor, babérlevél, előzetesen, beáztattak, sertészsír, belerakjuk, következik, elkeverjük, savanyú káposzta, kanálnyi kisütött sertészsír, nagy vöröshagyma, cikk fokhagyma, szem egész fekete bors, kiskanál őrölt fekete bors, kiskanál köménymag, babérlevél,
Sajtos- köménymagos tallér
0 komment 5 ember kedveli
Barackos túrós batyu
0 komment 4 ember kedveli
Kókuszos csibék
0 komment 17 ember kedveli
Bögrés kókuszos kocka
0 komment 21 ember kedveli
Babos palacsinta
0 komment 6 ember kedveli
Fügelekvár készítése
1 komment 1 ember kedveli
Alma pongyolában
0 komment 6 ember kedveli
Túrókrémes mogyorós kesz!
0 komment 5 ember kedveli
Csirke vadász módra
0 komment 1 ember kedveli
Ördögpirula
0 komment 3 ember kedveli
Oroszkrém torta
0 komment 8 ember kedveli
Töltött csirke palóc módra
1 komment 1 ember kedveli
Tarpai őznyársak.
0 komment 1 ember kedveli
Szezámmagos gomba
0 komment 1 ember kedveli
Vajas-sajtos rúd
0 komment 7 ember kedveli
Rakott palacsinta
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.