Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A vajat olvaszd fel, és tartsd kenhető állapotban. Egy nagyobb tepsiben helyezz egymásra négy réteslapot úgy, hogy minden réteget locsolj meg egy kis vajjal. Törd össze a diót, keverd el 25 dkg cukorral és a fahéjjal, majd a felét szórd rá a vajas réteslapokra. Ezután jöhet újabb négy réteslap, megint meglocsolva vajjal, majd arra a diós keverék másik fele.
Végül jöhet az utolsó négy réteslap, szintén vajazva. A cukorból, vízből, citromléből és mézből készíts szirupot. Ha elkészült, a felét egyengesd el a réteslapokon, majd tedd 175 fokra előmelegített sütőbe a rétegzett süteményt. Nagyjából fél óra alatt elkészül, de ezalatt a szirup másik felével locsolgatni kell, hogy tökéletes legyen a végeredmény.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A jó baklava egyik titka, hogy a tévhittel ellentétben nem darálni kell hozzá a diót, csak összetörni, így elég ropogós marad.
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.08.09 18:29
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
vajat olvaszd, nagyobb tepsiben, felét szórd, vajas réteslapokra, diós keverék, utolsó négy, felét egyengesd, rétegzett süteményt, szirup másik, tévhittel ellentétben, előmelegített, réteslapokon, réteslapokra, végeredmény, evőkanálnyi, citromléből, ellentétben, locsolgatni, meglocsolva, szegfűszeg, állapotban, összetörni, réteslapot, süteményt, egyengesd, elkészült, rétegzett, tökéletes, Nagyjából, tévhittel, egymásra, citromlé, cukorból, réteslap, fahéjjal, réteslap, réteslap, cukor, evőkanálnyi fahéj, szegfűszeg, citromlé,
|
|
|
|
|