Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sült alma vaniliamártással recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 40 g puha mazsola
» 40 g puha aszaltsárgabarack
» 40 g dió
» 1/4 kk őrőlt gyömbér
» 1/4 kk őrölt fahéj+ a díszitéshez
» 2 ek méz
» 1/2 citrom,
» 2 nagy savanykás alma
» 1 kk + 1 ek puha vaj vagy margarin
» 4 citromfűbóbita
» 4 tojássárgája
» 1ek cukor
» 2 csomag vaniliás cukor(20 g)
» 4 dl tej
» 1 ek étkezési keményítő
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1.)A töltelékhez a mazsolát , a sárgabarackot és a diót felaprózzuk ,hozzákeverjük a gyömbért ,a fahéjat és a mézet.a citrom héját lereszeljük,levét kinyomjuk.Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kiemeljük, belsejüket karalábévájóval kimélyítjük
és megkenjük citromlével.
2.)A kivájt, felaprózott almadarabkákat a töltelékhez adjuk az almák üregébe púpozzuk.1 kk vajjal vagy margarinnal kikent sütőtálba ültetjük őket, tetejüket megkenjük 1 ek olvasztott vajjal vagy margarinnal.Alufóliával letakarjuk 200 c fokos sütőben 20 percig pároljuk, végül fólia nélkül aranybarnára sütjük (további 10 perc)
3.)A mártáshoz eldolgozzuk a tojássárgákat a cukorral ,a vaniliás cukorral,a tejben feloldott keményítővel, végül a reszelt citromhéjjal.Folyamatosan keverve enyhe sűrűsödésig főzzük, lefedjük, tálalásig melegen tartjuk Az almákat tálra rendezzük, bevonjuk a mártással ,meghintjük kevés őrölt fahéjjal és citromfű bóbitákkal díszítjük, langymelegen kínáljuk
Megjegyzés / tipp:

Készíthetjük főzött vagy főzés nélküli tasakos desszertporból is.
0 komment 2 ember kedveli erzsikepuskas
2013.09.20 16:41
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
diót felaprózzuk, citrom héját, almákat megmossuk, töltelékhez adjuk, almák üregébe, mártáshoz eldolgozzuk, vaniliás cukorral, tejben feloldott, reszelt citromhéjjal, almákat tálra, vaniliamártással, karalábévájóval, citromfűbóbita, almadarabkákat, desszertporból, hozzákeverjük, tojássárgákat, sárgabarackot, aranybarnára, keményítővel, Készíthetjük, langymelegen, tojássárgája, citromhéjjal, Folyamatosan, félbevágjuk, lereszeljük, felaprózzuk, töltelékhez, Alufóliával, eldolgozzuk, sűrűsödésig, margarinnal, margarinnal, citromlével, felaprózott, puha mazsola, puha aszaltsárgabarack, őrőlt gyömbér, őrölt fahéj+ díszitéshez, citrom, nagy savanykás alma, puha vagy margarin, citromfűbóbita, tojássárgája, cukor, csomag vaniliás cukor, étkezési keményítő,
Linzerkoszorú
1 komment 17 ember kedveli
Túró Rudi
0 komment 3 ember kedveli
Savanyútojás
0 komment 2 ember kedveli
Cukkinis csirkemell
0 komment 1 ember kedveli
Epres pite
0 komment 2 ember kedveli
Sütőtökös golyók
0 komment 2 ember kedveli
sült burgonya
0 komment 17 ember kedveli
Almás püspökkenyér
0 komment 4 ember kedveli
Kenyérrudacskák !
0 komment 8 ember kedveli
Vaniliás piskótatekercs...
0 komment 21 ember kedveli
Rakott karfiol
0 komment 9 ember kedveli
Spárga erőleves.
0 komment 1 ember kedveli
Paprikás krumpli gazdagon
1 komment 4 ember kedveli
Tőkehal céklasalátával, burgonyával
0 komment 6 ember kedveli
Málnás brownie
0 komment 2 ember kedveli
Sajtos rúd
0 komment 14 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.