Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lencsét, pár órára beáztatjuk. Áztatás után, hideg vízbe, a meghámozott, egészbe hagyott hagymákkal, felaprított sárgarépával, sóval és babérlevéllel odatesszük főni. Lisztből és tejfölből habarást készítünk, amit zúzott fokhagymával, őrölt borssal és paprikával ízesítünk. Mikor a lencse megpuhul, ezzel sűrűsítjük be a levest. Összeforraljuk, majd a mustárral, ecettel, cukorral elvégezzük az utóízesítést. Leturmixoljuk és tejszínnel dúsítjuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Baconchipssel tálaljuk.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
viragbaba
2013.12.03 19:38
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
lencse megpuhul, Összeforraljuk, Baconchipssel, Leturmixoljuk, babérlevéllel, sárgarépával, pirospaprika, fokhagymával, utóízesítést, meghámozott, felaprított, paprikával, hagymákkal, sűrűsítjük, elvégezzük, tejszínnel, beáztatjuk, odatesszük, babérlevél, ízesítünk, mustárral, sárgarépa, krémleves, készítünk, tejfölből, átszitált, Lisztből, lencse, csipet, csipet bors, hagyma, sárgarépa, babérlevél, pohár 20%-os tejföl, átszitált liszt, pirospaprika, csipet mustár, csipet ecet, tejszín,
|
|
|
|
|