Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Milka isler marcipánnal recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 30 dkg finomliszt
» 20 dkg margarin
» 10 dkg porcukor
» 1 tojássárgája
» kb. 1 dl tej (vagy amennyit a tészta felvesz)
» vaníliás cukor
» 1 ek kakaópor
» 1 csipet
» Töltelékhez:
» 1 tábla sima milka csoki
» 8 ek habtejszín
» 1 ek margarin
» 1 kisebb tömb natúr színű marcipán
» Bevonáshoz:
» 1 tábla Milka csoki
» 2 ek napraforgó olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az isler hozzávalóiból gyors mozdulatokkal lágy tésztát gyúrunk (a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk előbb, majd jöhet bele a többi hozzávaló). Elfelezzük, egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport is (nem muszáj teljesen, maradhat márványos is, annál szebb). Hűtőbe tesszük pihentetni.
A ganache-hoz a csokit apróra tördeljük, és ráöntjük a felmelegített tejszínt, amibe belekevertük a margarint. Hűtőbe téve hagyjuk kihűlni, besűrűsödni.
A tészta egyik felét kb 4 mm-esre kinyújtjuk, kiszaggatjuk tetszőleges formájúra, majd sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk. A másik színűvel ugyanezt tesszük, de közepükből is kiszúrunk valamilyen formát. Pihentetjük őket, majd kevés idő alatt rózsaszín szélűre sütjük.
Miközben sülnek, porcukros felületen kinyújtjuk a marcipánt, ugyanakkora formákat szaggatunk belőle, és a frissen kisült alsó lapocskákra tesszük őket, hogy kicsit rájuk olvadjanak/ragadjanak.
A kihűlt felső ("lyukas" lapocskákat megmártjuk a mikróban óvatosan épphogy felolvasztott, kevés olajjal elkevert csokiban, visszatesszük őket a sütőpapírra megkötni.
Végső lépésként a marcipános alsó részekre teszünk a kihűlt csokis-tejszínes krémből, és rájuk ragasztjuk a tetejüket.
Megjegyzés / tipp:

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
költség: 1500 Ft
költség egy főre: 375 Ft
elkészítettem: 1 alkalommal
0 komment 1 ember kedveli dorcih
2012.03.28 22:42
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tészta felvesz, isler hozzávalóiból, margarinnal elmorzsoljuk, többi hozzávaló, csokit apróra, felmelegített tejszínt, tészta egyik, másik színűvel, frissen kisült, kihűlt felső, mikróban óvatosan, sütőpapírra megkötni, marcipános alsó, kihűlt csokis-tejszínes, hozzávalóiból, visszatesszük, felolvasztott, beledolgozzuk, felmelegített, sorakoztatjuk, mozdulatokkal, elkészítettem, kiszaggatjuk, elmorzsoljuk, belekevertük, tojássárgája, sütőpapíros, marcipánnal, sütőpapírra, Töltelékhez, Pihentetjük, besűrűsödni, tetszőleges, margarinnal, lapocskákat, ugyanakkora, lapocskákra, Elfelezzük, marcipános, ragadjanak, finomliszt, margarin, porcukor, tojássárgája, vagy amennyit tészta felvesz, vaníliás cukor, kakaópor, csipet, Töltelékhez, tábla sima milka csoki, habtejszín, margarin, Bevonáshoz, tábla Milka csoki, napraforgó olaj,
Gombás-tejszínes csirke
1 komment 1 ember kedveli
Sonkás nokedli
0 komment 4 ember kedveli
Káposztás pogácsa
0 komment 4 ember kedveli
Sajttal és sonkával töltött csirkemell
0 komment 4 ember kedveli
Rizses csoki
0 komment 15 ember kedveli
Gesztenyés krémes szelet!
1 komment 23 ember kedveli
Almás zserbó.
0 komment 17 ember kedveli
Abbahagyhatatlan csirke
1 komment 24 ember kedveli
Barackos túrós batyu
0 komment 4 ember kedveli
Sex On The Beach
0 komment 3 ember kedveli
Vaniliás piskótatekercs...
0 komment 21 ember kedveli
Belga töltött paradicsom
0 komment 7 ember kedveli
Rántott csirke kicsit másképp
0 komment 5 ember kedveli
Csokoládétorta sütés nélkül
0 komment 11 ember kedveli
Mákos zserbó
0 komment 11 ember kedveli
Csirkés-zöldséges cannelloni
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.